Skip links

Kraantje Pappie

Kraantje Pappie

Kraantje Pappie

Kraantje Pappie
Hoofdpodium
16:00
Luister naar de festival playlist

Kraantje Pappie is booming. De gewortelde Groninger met Rotterdamse tongval begon zijn leven als groot judotalent, maar koos uiteindelijk, met veel succes, voor een muzikale rap carrière.  

 Zijn driedelige albumreeks Crane verschafte naast een groots, eigen en elektronisch geluid een verzameling aan gouden- en platina hits als ‘Waar is Kraan?’, ‘Feesttent’, ‘Pompen’ en ‘De Manier’, en ook het derde album Crane III behaalde de gouden status. Het laatste album  DADDY behaalde binnen één week de gouden status en kent platina- en dubbel platina hits als ‘Lil Craney’ en ‘Liefde In De Lucht’. Daartussendoor runt Kraan ook nog een eigen muzieklabel en boekingsbedrijf. 

 Met bijna duizend stampende optredens op zijn C.V. heeft Lil Craney inmiddels ook een indrukwekkende live reputatie. Of hij nou optreedt op Lowlands, Pukkelpop, Rock Werchter, Zwarte CrossPinkpop, of op zijn uitverkochte clubtours: het is altijd party. Zo bleek vorig jaar wel toen de Kraantje Pappie Feesttent het zonnige strand van Almere volledig op z’n kop zette! 

Op veler verzoek hebben wij onze favoriete Groninger daarom teruggevraagd voor onze 13e editie: Kraantje Pappie staat ook in 2020 op ZAND met z’n gloednieuwe festivalshow!