Skip links

Krezip

Krezip

Krezip

Krezip
Hoofdpodium
16:00
Luister naar de festival playlist

Weet je nog dat de AFAS Live de Heineken Music Hall heette? En dat het 2009 was? En dat op 27 juni van dat jaar Krezip daar afscheid nam voor een uitverkochte zaal? Moet je raden…

ZE ZIJN TERUG!!!

Tien jaar na hun pensioen-aankondiging kreeg de Tilburgse band toch second thoughts en besloten ze een comeback te maken. En hoe! Tijdens hun afwezigheid was pal naast de AFAS Live, inmiddels de drie keer zo grote Ziggo Dome herrezen, die de band niet één, twee, maar drie keer uitverkocht.

Korte rewind: Krezip werd in 1997 opgericht en brak in 2000 definitief door met hun Pinkpop show en de prachtige live versie van hun grootste hit ‘I Would Stay’. Vier albums, meerdere hitsingles en een karrevracht aan knallende liveshows later volgde in 2009 dus het (tijdelijke) afscheid.

Gelukkig waren het dus Sweet Goodbyes. En bij een succesvolle comeback als deze hoort natuurlijk ook nieuwe muziek en dus dropte Krezip onlangs het album ‘Sweet High’ met onder meer het prachtige  ‘Lost Without You’. En nu? In 2020 staan pas twee Krezip shows gepland: eentje in Rotterdam… en één in Almere op Strandfestival ZAND!