Skip links

Kris Kross Amsterdam

Kris Kross Amsterdam

Kris Kross Amsterdam

Kris Kross Amsterdam
Danst
17:00
Luister naar de festival playlist

‘Let’s talk about sex baby, let’s talk about you and me…’ Afhankelijk van je leeftijd denk je nu aan de Amerikaanse R&B formatie Salt-n-Pepa of aan… Kris Kross Amsterdam!

Dit DJ/MC trio uit (jawel) Amsterdam scoorde in 2016 een wereldhit met een remix van deze eighties klassieker. Sindsdien toeren de heren de hele wereld over, en werkten ze samen met grote internationale artiesten als Conor Maynard en Ty Dollar $ign.

Het ontstaan van deze act is echter minstens zo leuk om te vertellen. In 2011 begonnen de broers Sander en Jordy Huisman met het organiseren van feesten onder de naam ‘Kris Kross’. De stijl: een eigenzinnige mix van R&B, hiphop, twerk, trap en house. Bij één van hun optredens sloot MC Yuki Kempees zich aan en zijn interactie met het publiek bleek de perfecte toevoeging: het trio Kris Kross Amsterdam was geboren.

Op dit moment scoren ze nog een grote hit met het nummer ‘Hij Is Van Mij’, deze zomer staan ze op ZAND Danst. En treden deze boys op weet je zeker dat er veel vrolijke dames staan te dansen. Zet ‘m dus in je timetable: Kris Kross Amsterdam!