Skip links

Snelle

Snelle

Snelle

Snelle
Hoofdpodium
16:00
Luister naar de festival playlist

Voor het verhaal van Lars Bos, beter bekend onder zijn artiestennaam Snelle, kun je eigenlijk alleen maar respect hebben. Geboren met een schisis (hazenlip) in een piepklein Gelders dorpje, gepest op school en daarna geheel eigenhandig de Nederlandse rapscéne verovert. Over against all odds gesproken.

Snelle’s verhaal begint op de Herman Brood Academie. In 2016 released hij zijn eerste muziek met de ‘Vier EP’ en ‘Bijrijder EP’, bij elkaar goed voor ruim 1,3 miljoen online streams en plays.

Daarna gaat het snel, sneller, snelst met Snelle: studioalbum één ‘Beetje Bij Beetje’ haalt nummer twee van de Album Top 100, opvolger ‘Vierentwintig’ komt meteen binnen op de eerste plaats. Aan de lopende band hits als ‘Scars’, ‘Plankgas’ en ‘Reünie’ en alsof dat nog niet genoeg is een telefoontje van muziekzwaargewichten Marco Borsato en John Ewbank voor een unieke samenwerking: de hitsingle ‘Lippenstift’. Prijzen, Gouden en Platina Platen en als klap op de vuurpijl twee MTV Awards voor Best Dutch Act én Best Worldwide Act. Niet slecht voor een jongen van vierentwintig…

Snelle is hot. De populaire rapper/zanger pakt door en is deze zomer voor het eerst te bewonderen mét liveband. Waar? Op het hoofdpodium van ZAND natuurlijk!