NIEUWS

KRAANTJE PAPPIE, KREZIP & KENSINGTON OP STRANDFESTIVAL ZAND

Strandfestival ZAND heeft de eerste namen bekendgemaakt van de 13e editie van het zomerfestival. Op zaterdag 22 augustus 2020 staan onder meer Krezip en Kensington op het strand van Almere. Ook Snelle en Kraantje Pappie treden op. De presentatie is opnieuw in handen van de Radio 538 dj’s Coen & Sander. In een later stadium worden meer namen bekendgemaakt voor de andere podia.

Krezip maakte dit jaar na tien jaar afwezigheid een succesvolle comeback met drie uitverkochte shows in de Ziggo Dome én een gloednieuw album. Kort daarna werd De Vrienden van Amstel LIVE voor januari 2020 aangekondigd en nu is het dus de beurt aan Strandfestival ZAND, één van de weinige festivals waar de band komend jaar te zien zal zijn. Datzelfde geldt voor Kensington, dat in 2020 voornamelijk in het buitenland optreedt. De Utrechtse band keerde vorige week terug in de spotlights met het nieuwe album ‘Time’, de opvolger van het in 2016 verschenen ‘Control’.

Kraantje Pappie bleek vorig jaar de populairste artiest op de zonnige twaalfde editie van ZAND en is daarom op veler verzoek teruggevraagd met z’n nieuwe festivalshow. Ook voor Snelle is ZAND bijzonder: het festival boekte hem als eerste voor een optreden met zijn live band. De jonge rapper die momenteel vrijwel elke hitlijst domineert zal een speciale festival-set ten gehore brengen met al zijn grote hits.

Strandfestival ZAND wordt sinds 2008 georganiseerd op het strand van Almere en trekt jaarlijks zo’n 25.000 bezoekers.