INFO

LOCATIE

STRANDFESTIVAL ZAND WORDT SINDS 2008 JAARLIJKS GEORGANISEERD OP HET STRAND VAN ALMERE. DE PERFECTE PLEK OM SAMEN MET 25.000 STRANDGASTEN DE ZOMER TE VIEREN!

ZAND IS MET JE VOETEN IN HET ZAND GENIETEN VAN DE TOP VAN DE NEDERLANDSE MUZIEK, EEN VERFRISSENDE DUIK IN HET WATER NEMEN EN DANSEN TOT DE ZON ONDER GAAT. ZOALS EEN MUZIKALE STRANDDAG HOORT TE ZIJN, ONGEDWONGEN EN RELAXT.

FESTIVAL INFO

De 13e editie van Strandfestival ZAND vindt plaats op zaterdag 20 augustus 2022 op het strand van Almere.

Op het hoofdpodium geniet je van liveoptredens van de beste Nederlandse artiesten. Bekijk hier de line-up. Daarnaast zijn we op dit moment bezig met het toevoegen van nieuwe stages, hierover snel meer!

Strandfestival ZAND is al sinds 2008 de leukste muzikale stranddag van de zomer. Een festival waar de gemiddelde leeftijd van de bezoekers tussen de 18 en 34 jaar ligt. Uiteraard zijn kinderen van harte welkom maar we raden bezoekers wel af om jonge kinderen (onder de 12 jaar) mee te nemen vanwege de grote mensenmassa, zichtlijnen en gehoorbeschadiging. Voor kinderen onder de 16 jaar is volwassen begeleiding verplicht.

Kinderen zijn van harte welkom, maar hebben wel eigen kaarten nodig wanneer ze ouder zijn dan 2 jaar. We raden bezoekers af om jonge kinderen (onder de 12 jaar) mee te nemen vanwege de grote mensenmassa, zichtlijnen en mogelijke gehoorbeschadiging. Voor kinderen onder de 16 jaar is volwassen begeleiding verplicht.

De openingstijden van het festivalterrein op 20 augustus 2022 zijn van 13:00 tot 00.00 uur.

Het festival vindt plaats op een strand, dit houdt in dat het terrein uit zand bestaat. Alleen bezoekers met een rolstoelticket kunnen via een speciale route bij het rolstoeldeck komen. Zonder rolstoelticket is dat helaas niet mogelijk. Voor 2022 zijn de rolstoeltickets uitverkocht.

Wij verhuren geen strandrolstoelen. Het rolstoeldeck bevindt zich bij het hoofdpodium.

Het tijdschema wordt in een later stadium bekend gemaakt.

De indeling van het festivalterrein in 2022 is nog niet bekend.

Een muzikaal dagje zomer is natuurlijk niet compleet zonder een lekker hapje en drankje. In de ZAND Food area vind je precies dit: een ruime keuze aan lekkere eetstandjes, barren en heerlijk zomerse cocktails. Meer informatie over het aanbod delen we in een later stadium. Het zelf meenemen van eten en drinken is niet toegestaan. Een flesje water mag alleen wanneer de organisatie dit vooraf duidelijk heeft gecommuniceerd. Met een doktersverklaring is het wel toegestaan om speciaal eten en/of drinken mee te nemen, bijvoorbeeld in verband met een allergie.

Strandfestival ZAND heeft een poule met vrijwilligers die tijdens het festival inzetbaar zijn. Wij zijn dankbaar dat de vrijwilligers zich 100% inzetten om er met ons een onvergetelijke dag van te maken. 

Wat zijn de voordelen om als vrijwilliger aan de slag te gaan op ZAND?

– Een mooi festivalterrein waar je veel plezier kunt beleven met de hele crew
– Nieuwe mensen leren kennen
– Je CV uitbreiden
– Academische punten verdienen

Op 20 augustus 2022 vindt de 13e editie van Strandfestival ZAND plaats op het strand van Almere. Tijdens ZAND zijn verschillende posities en shifts beschikbaar. Wees er snel bij om je voorkeurspositie aan te geven. Voor meer informatie of vragen neem dan contact op via info@strandfestivalzand.nl.

Het is voor bezoekers onder de 18 jaar niet toegestaan om alcohol te kopen en/of te drinken. Ook is het niet toegestaan om alcohol door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Bij een overtreding volgt verwijdering van het terrein. Geniet, maar drink met mate. Het is wettelijk verboden om illegale middelen als drugs bij je te hebben of te verhandelen. Ook het gebruik van drugs op het festivalterrein is ten strengste verboden.

Op Strandfestival ZAND zal er geen verkoop van sigaretten plaatsvinden, houd hier dus vooraf rekening mee.

Op het festivalterrein zijn kluisjes beschikbaar. Je kunt zowel voorafgaand als tijdens het festival een kluisje huren. De afmeting van een E-locker large is 29 x 40 x 37cm. Het biedt plaats aan voor ongeveer 4 zomerjassen. De afmeting van een E-locker medium is 27 x 40 x 23cm. Het biedt plaats aan voor ongeveer 3 zomerjassen. Wanneer je vooraf een locker koopt ontvang je enkele dagen voor aanvang van het festival een email met je locker nummer, PINcode & instructies.

Het is toegestaan om zonnebrand mee te nemen naar het festival. Een sprayfles echter niet. Deodorant is alleen toegestaan als deo-roller, zolang deze niet in glas is verpakt.

Het is niet toegestaan om eigen stoelen, bankjes, klapstoelen, rugzakstoelen (of elke andere vorm van stoelen) en parasols mee te nemen. Kleedjes en handdoeken zijn wel toegestaan.

Het is toegestaan om het water in te gaan, maar er mag om veiligheidsredenen niet worden gezwommen in dieper water. Indien er wordt aangegeven dat zwemmen verboden is tijdens het festival (bijvoorbeeld vanwege algen) dan dient iedere bezoeker zich aan deze regel te houden.

Wanneer er blauwalg is geconstateerd in het water, dan maken we dat vooraf bekend. Blauwalg kan klachten geven zoals huidirritatie en klachten aan maag en darmen. Het strand en het water blijven toegankelijk, maar zwemmen is dan op eigen risico.

Op het terrein wordt uitsluitend betaald met munten. De munten kunnen met contant geld of met PIN worden betaald. Munten van voorgaande edities zijn niet meer geldig.

Het is niet toegestaan om professionele foto-, film-, en opnameapparatuur mee te nemen naar ZAND. Funcamera’s (gewone kleine digitale camera’s zonder verwisselbare- of telelens) zijn wel toegestaan, evenals mobiele telefoons met camera. Deze zullen niet in beslag worden genomen. Het is echter niet toegestaan om opnamen of foto’s die je gemaakt hebt voor commerciële doeleinden te gebruiken. Selfie-sticks zijn niet toegestaan.

Strandfestival ZAND is een openlucht festival dat perfect past bij mooi en zomers weer. Natuurlijk verwachten we de zon en een blauwe lucht maar het blijft Nederland, dus houd de weerberichten via deze website of de Facebook pagina van Strandfestival ZAND, goed in de gaten.

Op het terrein bevinden zich meerdere EHBO-posten en mobiele EHBO-teams die je indien nodig kunt raadplegen. Bij medische problemen kun je naar de dichtstbijzijnde EHBO-er of beveiligingsbeambte gaan om het probleem te melden. Zij zullen je op professionele wijze ondersteunen bij het oplossen van het probleem. Ga met gezondheidsklachten direct naar de EHBO post en neem bij aanhoudende klachten na het evenement contact op met je huisarts. Zorg voor elkaar en steek een helpende hand toe als er mensen in de omgeving zijn die hulp nodig hebben. Ook is het bij de EHBO mogelijk om te kolven.

De beveiliging en de EHBO houden de gasten van Strandfestival ZAND en omgeving zo goed mogelijk in de gaten. Wij willen ook jou vragen om een oogje in het zeil te houden. Zo kunnen we samen ongewenste situaties snel oplossen. Probeer bij eventuele calamiteiten rustig te blijven, luister naar de presentatoren en houd de videoschermen in de gaten voor verdere instructies.

Om er zorg voor te dragen dat iedere bezoeker het leuk heeft bij Strandfestival ZAND zijn er huisregels opgesteld. Iedere bezoeker dient zich aan deze huisregels te houden. Klik hier om de huisregels van het festivalterrein te bekijken.

KAARTVERKOOP

De kaartverkoop voor Strandfestival ZAND 2022 is nog niet begonnen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven over de start!

Met een reguliere kaart heb je toegang tot het festivalterrein. De kaartverkoop voor ZAND in 2022 is nog niet gestart.

Ultiem genieten van het festival? Dat kan met een VIP arrangement! Beleef als een ware VIP het festival, in een ongedwongen sfeer vanuit een speciale VIP-ruimte. Daarnaast ontvang je 10 consumptiemunten en een VIP-parkeerkaart (1 per 2 personen).

Nieuw dit jaar is het VIP Plus arrangement. Geniet naast bovenstaand arrangement met 10 vrienden van een tafelarrangement inclusief verrassingsontvangst en hostessbegeleiding.

Klik hier om naar de ticketvoorwaarden van Strandfestival ZAND te gaan.

Koop je kaarten alleen via Paylogic, alleen zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt en dat je ticket ook echt toegang tot het festival geeft.

Laat zwarthandelaren als Viagogo, Seatwave, Onlineticketshop en Ticketloket links liggen, want ook dit jaar worden kaarten uit de zwarthandel zo veel mogelijk ongeldig gemaakt. Ook op Marktplaats worden ieder jaar weer valse kaarten aangeboden en zijn fraudeurs actief. Een gewaarschuwd mens kijkt wel uit zijn kaarten hier te kopen! Kijk voor meer informatie over zwarthandel op www.weetwaarjekoopt.nl.

VERVOER

Het festival wordt gehouden op het goed bereikbare strand van Almere. Strandfestival ZAND kan bereikt worden via het station Almere Poort dat op ongeveer 15/20 minuten lopen ligt van het festivalterrein. Tussen het station en festivalterrein rijden geen pendelbussen.

Daarnaast is Strandfestival ZAND ook per auto, fiets, lopend, en bus prima bereikbaar. Informatie over het NS treintijden schema vanaf station Almere Poort en de looproute volgen spoedig. Kijk voor meer informatie over het station Almere Poort bij openbaar vervoer.

Op je navigatie kun je het volgende adres invoeren om het Strandfestival ZAND parkeerterrein te bereiken: Olympialaan te Almere.

Vanaf Amsterdam (A1): Neem de A6 richting Almere en volg de tekstwagens en de borden “P FESTIVAL”. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Vanaf Utrecht (A27): Neem de A6 richting Amsterdam en volg de tekstwagens en de borden “P FESTIVAL”. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Vanaf Lelystad (A6): Neem de A6 richting Amsterdam en volg de tekstwagens en de borden “P FESTIVAL”. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Een parkeerkaart is geldig per auto, ongeacht het aantal inzittenden. 

De totale parkeercapaciteit is beperkt, dus wees op tijd voor een parkeerplaats dichtbij of maak gebruik van het openbaar vervoer.

Met een aangeschafte reguliere parkeerkaart en een officieel mindervalide vignet is er een mogelijkheid om dichtbij het festival te parkeren.

Er is een kiss & ride plek aanwezig bij de taxi en bus standplaatsen, waar je afgezet kunt worden. Dit kan met busjes ter grootte van een taxibusje. Grotere bussen en touringcars worden naar een terrein iets verderop doorverwezen om uit- en later in te stappen.

Strandfestival ZAND is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Almere Poort staat de looproute naar het festivalterrein duidelijk aangegeven. Het is ongeveer 15/20 minuten lopen van het station naar het terrein. Er rijden geen pendelbussen.

Niet alle bestemmingen zijn laat op de avond nog bereikbaar met de trein. Houd daarom goed in de gaten welke trein je naar huis moet nemen om weer veilig thuis te komen. We raden je aan om niet te kiezen voor de allerlaatste verbinding. Houd daarnaast rekening met de loopafstand van het festivalterrein naar het station. Gezien de te verwachten drukte bij het verlaten van het terrein kan dit langer duren dan verwacht. Vertrek daarom op tijd richting het station.

Bij de hoofdentree worden fietsenstallingen geplaatst.

Op je navigatie kun je het volgende adres invoeren om het Strandfestival ZAND parkeerterrein te bereiken: Olympialaan te Almere.

VERPLAATSEN 2022

De 13e editie van Strandfestival ZAND zal worden verplaatst naar zaterdag 20 augustus 2022.

Ja, reeds gekochte kaarten worden automatisch – en dus zonder dat je daar iets voor hoeft te doen – omgezet naar tickets voor volgend jaar. Voor deze editie ontvang je van ons nieuwe e-tickets, deze worden ongeveer een maand voorafgaand het festival via de mail verstuurd.

Ja, voor VIP-arrangementen geldt precies hetzelfde als voor reguliere tickets.

Omdat we begrijpen dat je plannen voor deze zomer misschien toch veranderd zijn, bieden we je de kans om een restitutie aan te vragen.

Klik hier voor het aanvragen van een refund voor tickets van Eventbrite. 

Klik hier voor het aanvragen van een refund voor tickets van Paylogic.

Na het aanvragen van je refund wordt het geld binnen 8 weken teruggestort op de rekening waarmee betaald is.

Let op: restitutie aanvragen kan tot 31 mei 2022. 

Na het sluiten van de restitutieperiode op 1 oktober 2021/13 maart 2022 storten we het geld binnen 6 weken terug op de rekening waarmee de kaarten gekocht zijn. Omdat er veel evenementen zijn die hun editie moeten annuleren is het erg druk bij onze ticketing partner, daarom kan dit 6 weken duren. We hopen op je begrip hiervoor!

Alle aanbetalingen worden uiterlijk 10 oktober 2021 terugbetaald. Omdat er veel evenementen zijn die hun editie moeten annuleren is het erg druk bij onze ticketing partner, daarom kan dit 6 weken duren. We hopen op je begrip hiervoor!

Het is helaas niet mogelijk voor een deel van je bestelling een restitutie aan te vragen. Dit kan alleen voor de gehele bestelling.

Ja, ook deze kaarten blijven geldig voor de vervangende datum. Je ontvangt je kaarten uiterlijk 1 maand voor het evenement.