Ga naar de inhoud
Info

Locatie

Strandfestival ZAND wordt sinds 2008 jaarlijks georganiseerd op het strand van Almere. De zonnige kustlijn is de perfecte plek voor de ultieme muzikale strandbeleving! ZAND is met je voeten in het zand genieten van de top van de Nederlandse muziek, een verfrissende duik in het water nemen en dansen tot de zon onder gaat. Zoals een muzikale stranddag hoort te zijn, ongedwongen en relaxt.

Algemeen

Leeftijd

Strandfestival ZAND is geschikt voor jong en oud; er zijn verschillende activiteiten te beleven en je kunt tijdens deze warme zomerdag verkoeling zoeken aan het water of zelfs een verfrissende duik nemen. T/m 15 jaar is volwassen begeleiding verplicht en voor deze groep hebben we op zaterdag voordelige jeugdtickets. Houd er wel rekening mee dat er geen voorzieningen voor jonge kinderen zijn.

Huisregels

Het evenement hanteert huisregels. In de huisregels staan regels over o.a.:


 • Toegangsbeleid

 • Controlebeleid

 • Verboden voorwerpen

 • Foto & videobeleid voor commerciële doeleinden

 • Calamiteiten

 • Schadevergoedingen


Alle huisregels en een gedetailleerde omschrijving lees je hier.

Kaartverkoop

De reguliere kaartverkoop start op maandag 19 februari om 10:00 uur via deze website. Wie zich heeft geregistreerd voor de pre-sale kan vanaf vandaag al tickets kopen. Daarnaast is er een verkoop via hoofdsponsor ING via ing.nl/strandfestivalzand.

Datum

Strandfestival ZAND vindt dit jaar plaats op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus 2024.

Bereikbaarheid

Taxi & besteld vervoer

Kom je met de taxi, uber of overig besteld vervoer? Volg dan de borden ‘Taxi/ Besteld vervoer’ naar het festivalterrein.

Er is op de parkeerplaats voor taxi’s en besteld vervoer ruimte voor voertuigen tot 12 personen.
Zet passagiers niet af langs de kant van de weg. Ze moeten verder lopen en je riskeert een boete.

Navigatie adres

Op je navigatie kun je het volgende adres invoeren om het parkeerterrein van Strandfestival ZAND te bereiken: Olympialaan, Almere. Volg de borden en de aanwijzingen van de verkeersleiders om bij de parkeerplaats te komen. Houd je parkeerticket gereed.

Vanaf het parkeerterrein is het ongeveer 10-15 minuten lopen richting de ingang van Strandfestival ZAND.

Oplaadpunten
Er zijn geen oplaadpunten aanwezig voor elektrische auto’s op het parkeerterrein van Strandfestival ZAND.

Parkeerplaats vol?
De parkeerplaats van Strandfestival ZAND is vol wanneer de parkeertickets uitverkocht zijn.
We willen je graag adviseren om met het OV te komen.
Moet je toch met de auto komen, dan willen we je adviseren om je auto in de buurt van een NS-Station en/of bushalte in de omgeving te parkeren en het laatste stukje te reizen met het OV.

Let op: de woonwijken rondom het festivalterrein zijn afgezet en alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Als festivalbezoeker is het niet mogelijk om daar te parkeren.

Parkeerticket

Je kunt alleen parkeren bij Strandfestival ZAND met een geldig parkeerticket.  Parkeertickets zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Zodra dit het geval is zullen we kaartkopers hierover als eerste informeren.

Touringcars & bussen

Kom je met een grote bus of touringcar? Volg de borden ‘P Touringcars’ naar de parkeerplaats.

Kom je met een grote bus of touringcar en blijf je niet parkeren? Zorg dan dat je voor 22:00 uur terug bent op locatie. Zo weet je zeker dat er plek is voor de bus en/of touringcar.

Parkeren in de omgeving

De woonwijken rondom het festivalterrein zijn afgezet en alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Als festivalbezoeker is het niet mogelijk om daar te parkeren.

We adviseren je om je auto in de buurt van een NS-Station te parkeren en je reis te vervolgen met het OV.

Aansprakelijkheid

Parkeren op het parkeerterrein is geheel op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele schade ontstaan door mede bezoekers van het festival. Dit zal onderling opgelost moeten worden.

Kiss & ride

Kom je alleen bezoekers afzetten of ophalen? Volg dan de borden ‘Kiss & Ride’. Het navigatie adres is Kernweg, Almere. Volg te allen tijde de aanwijzingen op van de verkeersregelaars.

Zet passagiers niet af langs de kant van de weg. Ze moeten verder lopen en je riskeert een boete. Zorg dat je niet te vroeg komt om je passagiers weer op te halen. Om de doorstroom en veiligheid te bewaken houden we op deze manier de locatie voor iedereen toegankelijk.

Fiets

Kom je met de fiets? Vlak bij de hoofdingang van Strandfestival ZAND zijn fietsenstallingen geplaatst. Vanaf hier is het ± 2 min. Lopen naar het festivalterrein.

Mindervalide parkeerplaatsen

Voor bezoekers met een rolstoelticket is een alternatieve parkeergelegenheid beschikbaar.
Ben je in bezit van een rolstoelticket? Dan kun je naar binnen via de Backstage ingang.
Wanneer jij toegang hebt tot de alternatieve parkeerplaats? Lees onderstaande goed:

Rolstoelticket én parkeerticket
Ben je in bezit van een geldig rolstoelticket én een parkeerticket voor het reguliere parkeerterrein van Strandfestival ZAND? Dan heb je toegang tot een alternatieve parkeerplaats. Meer info volgt.
Houd je parkeerticket en rolstoelticket bij de hand. Deze zullen worden gescand bij het betreden van het (parkeer)terrein.
Een van onze medewerkers zal jullie begeleiden naar het rolstoeldek.

Rolstoelticket, maar géén parkeerticket
Ben je in bezit van een geldig rolstoelticket, maar heb je geen parkeerticket voor het parkeerterrein van Strandfestival ZAND? Dan heb je géén toegang tot zowel de alternatieve parkeergelegenheid als het reguliere parkeerterrein.
Koop een parkeerticket of maak gebruik van het OV, een taxi of de Kiss & Ride gelegenheden.

Parkeerticket, eigen GPK, maar geen rolstoelticket
Ben je in bezit van een geldig parkeerticket, een persoonlijke GPK, maar heb je geen rolstoelticket? Dan heb je toegang tot het reguliere parkeerterrein van Strandfestival ZAND. Er zijn geen aangepaste parkeervakken aanwezig op het parkeerterrein.
Je kunt naar binnen via de hoofdingang van het festival.

Rolstoel & Strand
Het festivalterrein bestaat uit een zandgrond. Er is vanaf de backstage ingang naar het rolstoeldeck een verhard pad aangelegd. De rest van het festivalterrein is onverhard.
Er zijn geen strandrolstoelen beschikbaar vanuit de organisatie. Het betreden van het festivalterrein is op eigen initiatief en risico.

Parkeerterrein

Je hebt alleen toegang tot het parkeerterrein van Strandfestival ZAND met een geldig parkeerticket. Parkeertickets worden niet verkocht aan de deur.

Het betreden van het parkeerterrein is op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele schade en/of gestolen spullen.

Let op: de woonwijken rondom het festivalterrein zijn afgezet en alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Als festivalbezoeker is het niet mogelijk om daar te parkeren.

Pendelbussen

Er rijden geen pendelbussen naar Strandfestival ZAND. Je kunt gebruik maken van het OV om bij het festivalterrein te komen.

Lijnbussen

Je kunt het beste uitstappen bij bushalte; Almere Strand. Vanaf daar is het ± 5-10 minuten lopen naar het Almeerderstrand.

Lijnbus 322
Bekijk hier de gehele dienstregeling en alle haltes.

◦ NS-Station Amsterdam Amstel
◦ NS-Station Almere Poort
◦ P+R Muiden

Lijnbus N22
Bekijk hier de gehele dienstregeling en alle haltes

◦ NS-Station Amsterdam Amstel
◦ NS-Station Almere Poort
◦ NS-Station Almere Muziekwijk
◦ NS-Station Almere Centrum
◦ NS-Station Almere Parkwijk
◦ NS-Station Almere Buiten
◦ P+R Muiden
◦ Amsterdam Leidseplein

 

OV-Fiets

Kom je met een OV-fiets? Vlak bij de hoofdingang van Strandfestival ZAND zijn fietsenstallingen geplaatst.
Vanaf hier is het ± 2 min. lopen naar het festivalterrein.

Trein

Kom je met de trein? Plan vooraf je reis met de NS Reisplanner.

Lees de FAQ ‘Openbaar Vervoer Informatie/ Lijnbussen’ voor aansluitende buslijnen vanaf NS-Stations.

Festival

Medische hulpmiddelen

Krukken

Het is toegestaan om met je krukken naar Strandfestival ZAND te komen. Let wel; het festival is op een strand. Er zijn geen verharde paden en/of ondergrond aangelegd waarop je kan lopen.

Het betreden van het festivalterrein is op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor verlies van krukken, valpartijen of andere ongemakken die het voortbewegen met krukken op het festivalterrein kunnen beïnvloeden.

Kom je met de auto?
Dan heb je met een geldig parkeerticket alleen toegang tot de algemene parkeerplaats.

Meer informatie over parkeren lees je via de FAQ ‘Parkeer informatie’.

Rolstoelen
Je bent meer dan welkom bij Strandfestival ZAND met een rolstoel, mits je in bezit bent van een eigen rolstoel, een rolstoelticket en je een vriend(in), partner, begeleider mee hebt.

Er zijn voor rolstoel- gebruikers verharde paden aangelegd richting het rolstoeldeck. Je hebt alleen toegang tot het rolstoeldeck wanneer je in bezit bent van een geldig rolstoelticket.

Het is niet mogelijk om strandrolstoelen te huren bij Strandfestival ZAND.

Meer informatie over rolstoeltickets en parkeren? Lees dan onze FAQ onder ‘Parkeer informatie/ Mindervalide’.

Medicatie
Het is in principe toegestaan om medicijnen mee naar binnen te nemen, op voorwaarde dat de medicijnen in de originele, afgesloten verpakking zitten en voorzien zijn van de originele bijsluiter. Tevens moet aangetoond kunnen worden waarom deze medicijnen gebruikt worden.

Medicijnpaspoort
De volgende medicijnen mogen alleen mee naar binnen op vertoon van een medicijnpaspoort: Zware medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte.

Een medicijnpaspoort is kosteloos verkrijgbaar bij iedere apotheek. Houd rekening met een aanvraagtijd van ca. 3 weken.

Line-up

De line-up voor de 15e editie van Strandfestival ZAND is bekend. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus 2024 treden Acda en de Munnik, BLØF, Edwin Evers Band, Chef’Special, Clouseau, Son Mieux, Claude, Sera en Guus Meeuwis op. Bekijk hier het programma per dag.

Kluisjes

Op het festivalterrein zijn twee soorten kluisjes beschikbaar:

E-Locker LARGE
Afmetingen:
29 x 40 x 37 cm
± 4 zomerjassen
€ 13,- per locker

E-Locker MEDIUM
Afmetingen:
27 x 40 x 23 cm
± 3 zomerjassen
€ 9,- per locker

Wil je van tevoren een kluisje huren? Dat kan! Je kunt een lockerticket kopen via de ticketshop.

Vooraf een lockerticket gekocht? Dan ontvang je enkele dagen voor het festival een e-mail met je lockernummer, unieke pincode en instructies. Tijdens het festival worden de lockers verhuurd op basis van beschikbaarheid.

EHBO

Er is een EHBO punt op het festivalterrein aanwezig. Ook lopen er tijdens het festival EHBO’ers rond. Bij medische problemen kun je naar de dichtstbijzijnde EHBO’er of beveiligingsbeambte gaan om het probleem te melden. Zij zullen je op professionele wijze ondersteunen.

Bij de EHBO-post is een kolfruimte aanwezig en ook de gelegenheid om dit gekoeld te bewaren. Let wel; dit is op eigen risico. We adviseren je de flesjes goed af te sluiten en te labelen.

Leeftijd

Strandfestival ZAND is geschikt voor jong en oud; er zijn verschillende activiteiten te beleven en je kunt tijdens deze warme zomerdag verkoeling zoeken aan het water of zelfs een verfrissende duik nemen. T/m 15 jaar is volwassen begeleiding verplicht en voor deze groep hebben we op zaterdag voordelige jeugdtickets. Houd er wel rekening mee dat er geen voorzieningen voor jonge kinderen zijn.

Vrijwilligers

Wil jij graag als vrijwilliger meehelpen op Strandfestival ZAND? Dat kan! We hebben de volgende functies beschikbaar:


 • Rolstoelbegeleider

 • Informatiebalie

 • Recycle munten uitdelen

 • Overig


Heb je interesse? Stuur dan een e-mail naar info@strandfestivalzand.nl en meld je aan.

Warmteprotocool

Afhankelijk van de weersvoorspelling en de verwachtte temperatuur kan de organisatie overgaan op het warmteprotocol. Wanneer dit het geval is, ontvang je vanuit de organisatie een e-mail met aanvullende informatie, zal het via onze social media kanalen gecommuniceerd worden en zal er een melding op de website worden geplaatst.

De organisatie kan tot uiterlijk 24 uur voorafgaand aan het festival overgaan tot het besluit het warmteprotocol in te voeren.

Zwemmen

Bij een strand hoort zwemmen! Het is dan ook toegestaan om te zwemmen in het IJmeer. Om veiligheidsredenen is het niet toegestaan om te zwemmen in dieper water.

Volg te allen tijde de aanwijzingen van het personeel. De zwemregels en -adviezen kunnen wijzigen tijdens het festival door bijvoorbeeld sterke stromingen en/of algen in het water. Zwemmen is op eigen risico.

Tijden

Op vrijdag 23 augustus openen onze deuren om 16.00 uur en eindigen we om 00.00 uur. Op zaterdag 24 augustus ben je welkom vanaf 13.00 uur en duurt het festival opnieuw tot 00.00 uur.

Plattegrond

De indeling van het terrein in 2024 is nog niet bekend.

Timetable

De timetable van Strandfestival ZAND 2024 is op dit moment nog niet bekend. Houd onze socials in de gaten voor het laatste nieuws en updates.

Betalen

We zullen je later informeren over de betalingsmogelijkheden op ZAND.

Winacties

Er zijn voorafgaand en tijdens het evenement gelegenheden om deel te nemen aan winacties. Houd onze nieuwsbrieven en social media kanalen in de gaten voor de winacties en leuke content.

Facebook | Instagram | TikTok | Nieuwsbrief

Tickets

Kaartverkoop

De reguliere kaartverkoop start op maandag 19 februari om 10:00 uur via deze website. Wie zich heeft geregistreerd voor de pre-sale kan vanaf vandaag al tickets kopen. Daarnaast is er een verkoop via hoofdsponsor ING via ing.nl/strandfestivalzand.

Mobile only

We werken dit jaar met Mobile Only tickets. Dit betekent dat je je tickets alleen vanaf je telefoon kunt laten scannen. Je kunt je tickets terugvinden in jouw online ticket omgeving. Je komt hier via de button in de bevestigingsmail.

De tickets zijn ±48 uur voor het evenement te downloaden via de online ticket omgeving.

Weekendticket

Met een weekendticket kun je extra voordelig twee dagen feest vieren op het strand van Almere en geniet je van alle optredens. Weekendtickets voor Strandfestival ZAND zijn verkrijgbaar vanaf €99,50 (incl. servicefee €5).

VIP arrangement

Beleef de ultieme afsluiter van de zomer als VIP met een arrangement inclusief:


 • Toegang tot de exclusieve VIP-area met fantastisch zicht op het hoofdpodium

 • Toegang tot het veld

 • VIP-parkeerplaats dicht bij de ingang van het terrein (1 parkeerplek per 2 VIP-tickets)

 • VIP WC-unit

 • Eigen kluisje

 • VIP-bar voor de allerlekkerste drankjes en hapjes

 • 10 consumptiemunten

Prijzen

Kaarten voor Strandfestival ZAND zijn verkrijgbaar vanaf €59,50 (ex. servicefee €5). Bij ZAND werken we met ticketfases. Hoe eerder je je ticket koopt, hoe goedkoper deze is! Voor alle fases geldt op = op.

Zwarthandel

Kaarten voor Strandfestival ZAND zijn enkel via de website van Strandfestival ZAND te koop, in samenwerking met Paylogic. We raden je aan om geen tickets te kopen via derden zoals topticketshop, bugetticket, onlineticketshop, ticketsnederland, Facebook, Marktplaats, TicketSwap etc.

De organisatie is niet aansprakelijk voor fraude en oplichting en biedt geen garantie op de geldigheid van de tickets via derden.

Aankoopbevestiging

Na het kopen van je tickets ontvang je een bevestiging van je aankoop. De tickets zelf zijn beschikbaar vanaf ± 48 uur voorafgaand aan het evenement in jouw ticketomgeving. Je ontvangt hierover een e-mail wanneer het zover is. Jouw online ticket omgeving is terug te vinden in je bevestigingsmail.

Heb je geen bevestiging van je aankoop ontvangen? Check voor de zekerheid je spambox voor een e-mail van onze ticketpartner Paylogic.

Ook in je spambox geen e-mail bevestiging, stuur ons dan een e-mail via info@strandfestivalzand.nl met je naam, e-mailadres waarmee je de tickets hebt gekocht en het aantal tickets welke je hebt besteld.

Ticketvoorwaarden

Wanneer je een ticket koopt voor Strandfestival ZAND ga je akkoord met alle ticketvoorwaarden. Je kunt deze voorwaarden hier terugvinden.

Ticket(s) niet ontvangen

De tickets voor Strandfestival ZAND ontvang je ± 48 uur voorafgaand aan het evenement. Je ontvangt een e-mail wanneer het zover is, check hiervoor ook je SPAM box.

Heb je 24 uur voor aanvang van het evenement nog steeds geen tickets ontvangen? Stuur dan een mail met je naam, ordernummer, e-mailadres en aantal gekochte tickets naar info@strandfestivalzand.nl

Annuleren/doorverkopen

Helaas is het niet mogelijk om je tickets na aankoop te annuleren. Het officiele re-sale platform vanuit ticketingpartner Paylogic zal op een later moment dit jaar beschikbaar worden voor het doorverkopen van jouw ticket.

Parkeerticket

Je kunt alleen parkeren bij Strandfestival ZAND met een geldig parkeerticket. Parkeertickets voor ZAND 2024 zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Zodra deze besteld kunnen worden via de ticketshop zullen we kaartkopers hierover direct informeren.

Rolstoelen

Je bent meer dan welkom bij Strandfestival ZAND met een rolstoel, mits je in bezit bent van een eigen rolstoel, een rolstoelticket en je een vriend(in), partner, begeleider mee hebt. Rolstoeltickets worden per 2 stuks verkocht, waarbij 1 verplicht voor een rolstoel en 1 begeleider.

Er zijn voor rolstoel- gebruikers verharde paden aangelegd richting het rolstoeldeck. Je hebt alleen toegang tot het rolstoeldeck wanneer je in bezit bent van een geldig rolstoelticket.

 

Personaliseren

Om ervoor te zorgen dat onze bezoekers niet de dupe worden van doorverkoop en zwarthandel moeten de tickets voor Strandfestival ZAND worden gepersonaliseerd. Na personalisatie zijn tickets 48 uur voor het evenement te downloaden via jouw online ticket omgeving die je terugvindt in je bevestigingsmail.

Groepsticket

Neem ál je vrienden mee naar Strandfestival ZAND met een extra voordelig groepsticket: 8 kaarten voor de prijs van 7.

Wat mag je wel/niet meenemen

Eten & drinken

Het is niet toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen naar het evenement. Er zijn op het festivalterrein eet- en drinkgelegenheden aanwezig. De food line-up zullen we vooraf bekendmaken op de website.


Heb je een allergie of dieetwens? Vraag bij de desbetreffende foodtruck naar de mogelijkheden.


Is jouw allergie of dieetwens heel specifiek? Alleen met een medische verklaring van je huisarts kunnen wij uitzonderingen evalueren. Stuur ons in dat geval een e-mail via info@strandfestivalzand.nl.

(Water) flesjes

Het meenemen van (lege) waterflesjes is niet toegestaan. Op het festivalterrein zijn waterpunten en bars aanwezig waar je water kunt bestellen.

Deodorant

Het is toegestaan om een rol deodorant mee te nemen. Het meenemen van spray deodorant of deodorant in een glazen verpakking is niet toegestaan.

Gehoorbescherming

Het is toegestaan om gehoorbescherming mee te nemen. Sterker nog, hier zijn we groot voorstander van.

Foto- & videocamera's

Het is niet toegestaan om professionele foto-, film- en opname- apparatuur mee te nemen naar het festival. Ook is het niet toegestaan om een selfiestick mee te nemen. Telefoons met camera en funcamera’s (kleine digitale camera zonder verwisselbare- of telelens) mogen wel mee. Houd er rekening mee dat het commercieel inzetten van video- en/of fotomateriaal niet is toegestaan.

Kleedjes & handdoeken

Het is toegestaan om kleedjes en handdoeken mee te nemen naar het festival. Behalve een te huren kluisje zijn er geen opberglocaties aanwezig op het festivalterrein.

Zonnebrand

Het is toegestaan om zonnebrandcrème mee te nemen, m.u.v. zonnebrandcrème in harde en/of glazen verpakkingen of een zonnebrand spray.

Parasol & paraplu

Het is niet toegestaan om een parasol en/of paraplu mee te nemen naar het festival.

(Strand) stoelen

Het is niet toegestaan om stoelen, bankjes, klapstoelen, rugzakstoelen of elke andere vorm van stoelen mee te nemen naar het festival.

Powerbank

Het meenemen van een powerbank is toegestaan. Er zijn geen oplaadpunten voor apparaten aanwezig op het festivalterrein.

Tassen

Het is toegestaan om schoudertasjes e.d. mee te nemen naar Strandfestival ZAND.


Ook is het toegestaan om een rugzak of (strand)tas mee te nemen.


We raden je aan, mocht je je tas willen opbergen in een kluisje, om rekening te houden met de afmetingen hiervan. Maximale grootte kluisjes: 29 x 40 x 37 cm


Let wel: bij binnenkomst wordt je tas gecontroleerd door de beveiligingsmedewerkers.

Bolderkar

Het is niet toegestaan om een (opvouwbare) bolderkar en/of trekkar mee te nemen op het terrein van Strandfestival ZAND.