INFO

LOCATIE

STRANDFESTIVAL ZAND WORDT SINDS 2008 JAARLIJKS GEORGANISEERD OP HET STRAND VAN ALMERE. DE PERFECTE PLEK OM SAMEN DE ZOMER TE VIEREN!

ZAND IS MET JE VOETEN IN HET ZAND GENIETEN VAN DE TOP VAN DE NEDERLANDSE MUZIEK, EEN VERFRISSENDE DUIK IN HET WATER NEMEN EN DANSEN TOT DE ZON ONDER GAAT. ZOALS EEN MUZIKALE STRANDDAG HOORT TE ZIJN, ONGEDWONGEN EN RELAXT.

FESTIVAL INFO

Strandfestival ZAND vindt plaats op 19 AUGUSTUS 2023.

Op het hoofdpodium geniet je van liveoptredens van de beste Nederlandse artiesten.

Bekijk hier de line-up van Strandfestival ZAND. 

Strandfestival ZAND is al sinds 2008 de leukste muzikale stranddag van de zomer. Een festival waar de gemiddelde leeftijd van de bezoekers tussen de 18 en 34 jaar ligt. Uiteraard zijn kinderen van harte welkom maar we raden bezoekers wel af om jonge kinderen (onder de 12 jaar) mee te nemen vanwege de grote mensenmassa, zichtlijnen en gehoorbeschadiging. Voor kinderen van 16 jaar of jonger is volwassen begeleiding verplicht.

Strandfestival ZAND
13:00 uur – 00:00 uur

Helaas kun je het festivalterrein tussendoor niet verlaten. Je ticket is geldig voor eenmalige entree.  

Het festival vindt plaats op een strand, dit houdt in dat het terrein uit zand bestaat. Alleen bezoekers met een rolstoelticket kunnen via een speciale route bij het rolstoeldeck komen. Zonder rolstoelticket is dat helaas niet mogelijk. 

Wij verhuren geen strandrolstoelen. Het rolstoeldeck bevindt zich bij het hoofdpodium.

De timetable van Strandfestival ZAND 2023 is momenteel nog niet bekend.

De plattegrond is momenteel nog niet bekend. 

Op het festivalterrein zijn kluisjes beschikbaar.  

De afmeting van een E-locker large is 29 x 40 x 37 cm. Het biedt plaats aan ongeveer 4 zomerjassen.  

De afmeting van een E-locker medium is 27 x 40 x 23 cm. Het biedt plaats aan ongeveer 3 zomerjassen.  

Wanneer je vooraf een locker koopt, ontvang je enkele dagen voor aanvang van het festival een email met je lockernummer, pincode en instructies. 

Tijdens het festival is er op basis van beschikbaarheid ook gelegenheid om lockers te huren.  

Op het terrein zijn zóveel eetmogelijkheden: er zit altijd iets voor je bij. Het is dan ook niet toegestaan om eigen voedsel en/of dranken mee te nemen.

Wel adviseren wij, wanneer je een hele sterke allergie voor bv. gluten hebt, om bij de desbetreffende foodtruck te vragen naar de manager. Hij/zij/die kan je informeren en meedenken over een aanpassing in het gerecht waardoor ook jij, van de desbetreffende gerechten kunt genieten.

Let op: iedere bezoeker heeft te allen tijde eigen verantwoordelijkheid over zijn/haar/hun allergenen. Let dus extra op bij het consumeren van eten/drinken!

Meer informatie over het aanbod vind je op onze nieuws pagina. 

Een flesje water mag alleen mee wanneer de organisatie dit vooraf duidelijk heeft gecommuniceerd. Met een doktersverklaring is het wel toegestaan om speciaal eten en/of drinken mee te nemen, bijvoorbeeld in verband met een allergie.

Het meenemen van een lege waterfles is niet toegestaan, tenzij het warmteprotocol in werking is. Je ontvangt van ons bericht wanneer dit het geval is. Je kunt in onze FAQ onder het kopje ‘warmteprotocol’ lezen wanneer het warmteprotocol wordt gehanteerd tijdens het evenement. Op het festivalterrein zijn verschillende drinkwaterpunten beschikbaar. Tevens kun je bij de barren gewoon water bestellen.

We zien het als onze verantwoordelijkheid om het strand van Almere schoon te houden. Ook willen we het festival verder verduurzamen. Door het hergebruiken en inzamelen van de gebruikte bekers zorgen we ervoor dat deze gerecycled kunnen worden en houden we bovendien het strand schoon. Daarom werken wij op Strandfestival ZAND met een beker recycle munt:

 

 • Bij binnenkomst ontvang je een beker recycle munt
 • Deze recycle munt ruil je bij de bar in voor een gratis beker
 • Lever bij een volgende bestelling je lege beker in en betaal alleen voor je drankje. Beker kwijt? Dan betaal je voor een nieuwe beker.
 • Lever bij de uitgang je beker in en draag daarmee bij aan een schoon strand

 

De beker recycle munt heeft geen waarde en is dus niet inwisselbaar voor drank, eten of geld.

Organisatie Strandfestival ZAND heeft een poule met vrijwilligers die tijdens het festival inzetbaar zijn. Wij zijn dankbaar dat de vrijwilligers zich 100% inzetten om er met ons een onvergetelijk weekend van te maken. 

Wat zijn de voordelen om als vrijwilliger aan de slag te gaan?

– Een mooi festivalterrein waar je veel plezier kunt beleven met de hele crew
– Nieuwe mensen leren kennen
– Je CV uitbreiden
– Academische punten verdienen

Op 20 augustus tijdens Strandfestival ZAND zijn verschillende posities en shifts beschikbaar.

Wees er snel bij om je voorkeurspositie aan te geven. Voor meer informatie of vragen neem dan contact op via info@strandfestivalzand.nl.

Bij Strandfestival ZAND werken we samen met verschillende partners. Wil jij ook partner worden van ZAND? Dat kan! Stuur bij interesse een mail naar info@strandfestivalzand.com. We kijken graag met jou naar de mogelijkheden.

Het is voor bezoekers onder de 18 jaar niet toegestaan om alcohol te kopen en/of te drinken. Ook is het niet toegestaan om alcohol door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Bij een overtreding volgt verwijdering van het terrein. Geniet, maar drink met mate. Het is wettelijk verboden om illegale middelen als drugs bij je te hebben of te verhandelen. Ook het gebruik van drugs op het festivalterrein is ten strengste verboden.

Op Strandfestival ZAND zal er geen verkoop van sigaretten plaatsvinden, houd hier dus vooraf rekening mee.

Het is toegestaan om zonnebrandcrème in een plastic verpakking mee te nemen naar het festival. Een sprayfles is echter niet toegestaan. Deodorant is alleen toegestaan als deo-roller, zolang deze niet in glas is verpakt. Sprayflessen met deo zijn niet toegestaan.

Het is niet toegestaan om eigen stoelen, bankjes, klapstoelen, rugzakstoelen (of elke andere vorm van stoelen) en parasols mee te nemen. Kleedjes en handdoeken zijn wel toegestaan.

Het is geen probleem om een powerbank voor je telefoon mee te nemen naar ZAND. Op het festivalterrein zijn geen oplaadpunten voor je mobiele telefoon.   

Het is toegestaan om het water in te gaan, maar er mag om veiligheidsredenen niet worden gezwommen in dieper water. Indien er wordt aangegeven dat zwemmen verboden is tijdens het festival (bijvoorbeeld vanwege algen) dan dient iedere bezoeker zich aan deze regel te houden.

Wanneer er blauwalg is geconstateerd in het water, dan maken we dat vooraf bekend. Blauwalg kan klachten geven zoals huidirritatie en klachten aan maag en darmen. Het strand en het water blijven toegankelijk, maar zwemmen is dan op eigen risico.

PIN ONLY

Op het festival kun je alleen met PIN betalen. Er zal wel een punt aanwezig zijn waar je met contant geld een pas kunt opwaarderen, waarmee je op het terrein ook kunt betalen.

Het is niet toegestaan om professionele foto-, film-, en opnameapparatuur mee te nemen naar ZAND. Funcamera’s (kleine digitale camera’s zonder verwisselbare- of telelens) zijn wel toegestaan, evenals mobiele telefoons met camera. Deze zullen niet in beslag worden genomen. Het is echter niet toegestaan om opnamen of foto’s die je gemaakt hebt voor commerciële doeleinden te gebruiken. Selfie-sticks zijn niet toegestaan.

Strandfestival ZAND is een openlucht festival dat perfect past bij mooi en zomers weer. Natuurlijk verwachten we de zon en een blauwe lucht maar het blijft Nederland, dus houd de weerberichten via deze website of de Instagram en Facebook pagina van Strandfestival ZAND, goed in de gaten.

Niets is zo veranderlijk als het weer in Nederland. Pas 24 uur voor aanvang van het evenement zal de organisatie beslissen of het warmteprotocol in gaat of niet. Mocht dit zo zijn, dan ontvang je per mail bericht hierover. In deze e-mail kun je lezen wat wel en niet is toegestaan. Tevens zal er op de website een melding komen te staan of het warmteprotocol in werking is gezet. Wanneer je dat ziet maar geen mail hebt ontvangen, kan je altijd deze FAQ checken. Wanneer je géén bericht hebt ontvangen en er ook niets over terug kunt vinden op de website, dan is het warmteprotocol niet van toepassing.

Op het terrein bevindt zich een EHBO-post. Bij medische problemen kun je naar de dichtstbijzijnde EHBO-er of beveiligingsbeambte gaan om het probleem te melden. Zij zullen je op professionele wijze ondersteunen.

Kolven
Er is bij de EHBO-post een kolf ruimte aanwezig en tevens de gelegenheid dit gekoeld te bewaren. Let wel: dit is op eigen risico. We adviseren je de flesjes goed af te sluiten en te labelen.

Gezondheidsklachten
Ga met gezondheidsklachten direct naar de EHBO-post en neem bij aanhoudende klachten na het evenement contact op met je huisarts.

De beveiliging en de EHBO houden de gasten van Strandfestival ZAND en omgeving zo goed mogelijk in de gaten. Wij willen ook jou vragen om een oogje in het zeil te houden. Zo kunnen we samen ongewenste situaties snel oplossen. Probeer bij eventuele calamiteiten rustig te blijven, luister naar de presentatoren en houd de videoschermen in de gaten voor verdere instructies.

Zodra we weten waar de oordopjes aangeschaft kunnen worden, zullen we deze informatie aan de website toevoegen.

Ben jij (waardevolle) spullen kwijtgeraakt tijdens Strandfestival ZAND op 22 augustus 2022? Stuur dan een mailtje naar info@strandfestivalzand.nl zodat wij kunnen kijken of jouw spullen zijn gevonden.

Geef een zo’n duidelijk mogelijke omschrijving van het item waar het om gaat.

Ben jij je spullen vergeten uit een kluisje? Dan kun je dit opvragen via Locker Company.

 

Om er zorg voor te dragen dat iedere bezoeker het leuk heeft bij Strandfestival ZAND zijn er huisregels opgesteld. Iedere bezoeker dient zich aan deze huisregels te houden. Klik hier om de huisregels van het festivalterrein te bekijken.

KAARTVERKOOP

De reguliere kaartverkoop start op 20 januari 2023 om 10.00 uur. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Of houd onze socials in de gaten.

Heb jij jouw tickets na het bestellen niet ontvangen? Check dan eerst je spambox. Mocht je ook hier geen email van CM terug kunnen vinden, stuur ons dan een email op info@strandfestivalzand.nl. Vergeet niet jouw naam, emailadres waarop de tickets besteld zijn en het aantal tickets dat je hebt besteld mee te sturen.
Heb jij jouw tickets na het bestellen niet ontvangen? Check dan eerst je spambox. Mocht je ook hier geen email van CM terug kunnen vinden, stuur ons dan een email op info@strandfestivalzand.nl. Vergeet niet jouw naam, emailadres waarop de tickets besteld zijn en het aantal tickets dat je hebt besteld mee te sturen.

Het je tickets gekocht via Ticketswap? Let er dan goed op dat je tickets geldig zijn.  

De organisatie is niet verantwoordelijk voor gekochte tickets via derden.  

Mocht je twijfelen over de echtheid van je tickets, neem dan contact op met de verkoper via Ticketswap. 

De organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele miskopen, onderlinge miscommunicatie en fraude.  

Klik hier om naar de ticketvoorwaarden te gaan.

Koop je kaarten alleen via onze officiële website, alleen zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt en dat je ticket ook echt toegang tot het festival geeft.

Laat zwarthandelaren als Viagogo, Seatwave, Onlineticketshop en Ticketloket links liggen, want ook dit jaar worden kaarten uit de zwarthandel zo veel mogelijk ongeldig gemaakt. Ook op Marktplaats worden ieder jaar weer valse kaarten aangeboden en zijn fraudeurs actief. Een gewaarschuwd mens kijkt wel uit zijn kaarten hier te kopen! Kijk voor meer informatie over zwarthandel op www.weetwaarjekoopt.nl.

Klik hier om je ticket opnieuw te ontvangen.

Werkt de link niet? Neem dan even contact met ons op via onze socials of stuur een mail naar info@strandfestivalzand.nl

PARKEREN

Parkeertickets zijn te koop via de ticketshop voor € 19,50 per auto.  

Je hebt alleen toegang tot ons parkeerterrein met een geldig parkeerticket. Het parkeren van je auto op het terrein is geheel op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele schade ontstaan door mede bezoekers van het festival. Dit zal dan onderling opgelost moeten worden.  

Parkeertickets uitverkocht, wat nu?  

Als de parkeertickets voor Strandfestival ZAND uitverkocht zijn, raden we je aan om met het OV te komen. Vanaf verschillende stations in Almere rijden bussen richting het festivalterrein (bushalte Almere Poort, Strand). Vanaf de bushalte is het +/- 5 a 10 minuten lopen.  

Kom je toch met de auto en heb je geen parkeerticket? Parkeer dan je auto bij een station in Almere en reis vanaf daar verder met het OV of met een van de andere reismogelijkheden zoals de e-bike van TIER. 

Let op: de wijken rondom het festivalterrein zijn afgezet en alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Hier kan dus niet geparkeerd worden door festivalbezoekers. 

Nee, er zijn geen oplaadpunten voor elektrische auto’s aanwezig op het parkeerterrein.

MINDERVALIDE TICKET EN OOK  PARKEERTICKET?
Heb je een mindervalide ticket voor het evenement en een parkeerticket?
Dan heb je toegang tot onze Crewparking.
– Volg de borden ENTREE;
– Rijd vervolgens over het fietspad onderaan de dijk;
– Sla af naar rechts, naar boven, om op de dijk te komen;
– De beveiliger bij de backstage ingang zal je parkeerticket scannen;

Een van onze medewerkers zal je begeleiden naar het mindervalide deck.

GEEN MINDERVALIDE TICKET, WEL EEN PARKEERTICKET EN EEN EIGEN GPK?
Het je geen mindervalide ticket en wel een parkeerticket en ben je in het bezit van een GPK?
Dan heb je toegang tot onze reguliere parkeerterrein en kan je naar binnen via de hoofdingang van het festival.

MINDERVALIDE TICKET MAAR GEEN PARKEERTICKET? 
Wanneer je niet in het bezit bent van een parkeerticket betekent dit dat je geen toegang hebt tot onze parkeerterreinen.
We adviseren je om gebruik te maken van het OV of je af te laten zetten bij de Kiss & Ride plekken.

Je kan je vanaf daar begeven naar de backstage ingang. Vanaf daar zal je worden begeleid door een van onze medewerkers naar het deck.

We adviseren je om op tijd te komen zodat je zo dichtbij mogelijk kan parkeren en/of om je vlakbij de ingang af te laten zetten om te voorkomen dat je een stukje moet lopen.

Let op: het festivalterrein bestaat uit een zandgrond. We hebben geen zandrolstoelen beschikbaar. Het betreden van het terrein is op eigen initiatief en risico.

VERVOER

 1. Routebeschrijving auto
  Op je navigatie kun je het volgende adres invoeren om het Strandfestival ZAND parkeerterrein te bereiken: Olympialaan te Almere.

  Vanaf Amsterdam (A1): Neem de A6 richting Almere, volg de borden “RING” en vervolgens de tekstwagens “P ZAND” en de borden “P Bezoekers”.

  Vanaf Utrecht (A27): Neem de A6 richting Amsterdam en volg de tekstwagens “P ZAND” en de borden “P Bezoekers”.

  Vanaf Lelystad (A6): Neem de A6 richting Amsterdam en volg de tekstwagens “P ZAND” en de borden “P Bezoekers”.

 2.  Taxi en besteld vervoer

  Voor Taxi’s en besteld vervoer (Uber, Bolt) volg je de borden “Taxi / Besteld Vervoer” naar de locatie die de kortste loopafstand heeft naar het evenement..

  Als je je passagiers langs de weg afzet moeten ze verder lopen én riskeer je een boete.

  Er is op de locatie voor Taxi’s en besteld Vervoer ruimte voor voertuigen tot 12 personen.

 3. Bussen en Touringcars

  Kom je met een grotere bus of een Touringcar, volg je de borden “P Touringcars” naar de parkeerplaats die de kortste loopafstand heeft naar het evenement.

  Kom je met een touringcar maar blijf je niet parkeren? Kom dan voor 22:00 uur terug op de locatie om zeker te weten dat er plek is voor je.

 4. Fiets
  Vlakbij de hoofdentree worden fietsenstallingen geplaatst, vanaf hier is het 2 minuten lopen naar de entree.

  Volg altijd de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Met de trein? Ga voorbereid op pad. 

Strandfestival ZAND is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf bushalte Strand staat de looproute naar het festivalterrein duidelijk aangegeven. Het is ongeveer 5/10 minuten lopen van de halte naar het festivalterrein. Er rijden geen pendelbussen, wel lijnbussen.

Ook is het mogelijk om vanaf Almere Poort naar het festival terrein te wandelen, dit is ongeveer 15/20 minuten lopen.

Plan vooraf je reis van deur tot deur in de NS-App of op ns.nlook meteen voor terug. Check vervolgens je reis nogmaals kort voor vertrek voor het meest actuele advies. Op diverse trajecten in het land hebben we te maken met werkzaamheden en met een aangepaste dienstregeling.

Laad vooraf alvast voldoende saldo op je OV-chipkaart, ook voor terug of koop online je vervoerbewijs. Zo voorkom je dat je lang moet wachten bij de kaartautomaat.

Reis je met een groep? Dan is het Groepsticket Daluren wellicht iets voor jou. Of ontvang korting als je je kaartje vooraf boekt met Vroegboek Dal.

Er rijden na het evenement extra treinen tussen 00:28 en 00:58 van Almere Poort naar Utrecht Centraal.

Niet alle bestemmingen zijn laat op de avond nog bereikbaar met de trein. Houd daarom goed in de gaten welke trein je naar huis moet nemen om weer veilig thuis te komen. We raden je aan om niet te kiezen voor de allerlaatste verbinding. Houd daarnaast rekening met de loopafstand van het festivalterrein naar het station. Gezien de te verwachten drukte bij het verlaten van het terrein kan dit langer duren dan verwacht. Vertrek daarom op tijd richting het station.

Kijk voor meer informatie op 9292 of op NS.nl

Vanaf bushalte “Almere Poort, Strand” is het ongeveer 5 a 10 minuten lopen naar het festivalterrein.

De volgende lijnen rijden hier:

322 – Muiden P+R

323 – Amsterdam, Bijlmer Arena

N22 – Amsterdam, Leidseplein

Voor Taxi’s en besteld vervoer (Uber, Bolt) volg je de borden “Taxi/ Besteld Vervoer” naar de locatie die de kortste loopafstand heeft naar het evenement.

Als je je passagiers langs de weg afzet, moeten ze verder lopen én riskeer je een boete.

Er is voor taxi’s en besteld vervoer op locatie ruimte voor voertuigen tot 12 personen.

Kom je met een grotere bus of een Touringcar, volg je de borden “P Touringcars” naar de parkeerplaats die de kortste loopafstand heeft naar het evenement.

Kom je met een touringcar maar blijf je niet parkeren? Kom dan voor 22:00 uur terug op de locatie om zeker te weten dat er plek is voor je.

Op je navigatie kun je het volgende adres invoeren om het Strandfestival ZAND parkeerterrein te bereiken: Olympialaan te Almere.

Als je passagiers komt brengen of halen volg je de borden “Kiss & Ride” naar de locatie die de kortste loopafstand heeft naar het evenement. 

Adres navigatie: Kernweg, Almere

Als je je passagiers langs de weg afzet moeten ze verder lopen én riskeer je een boete.

Zorg dat je niet te vroeg komt om de passagiers weer op te halen om de locatie beschikbaar te houden voor iedereen die mensen willen ophalen.

Volg altijd de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.