Skip links

INFO

Strandfestival ZAND wordt op zaterdag 22 augustus 2020 voor de 13e keer gehouden op het strand van Almere. ZAND is een dag lang heerlijk over het strand van Almere lopen en overal genieten van verrassende acts en muziek: liveoptredens van de beste Nederlandse artiesten bij het hoofdpodium, springen op dancemuziek van bekende DJ’s bij ZAND Danst en ouderwets losgaan met feestartiesten.

Op deze website, onze Facebook, Instagram en Twitter pagina lees je alle informatie die je wilt weten over het festival.

Op het hoofdpodium geniet je van liveoptredens van de beste Nederlandse artiesten. De line-up voor 2020 is nog niet bekend.

Speciaal voor de dance liefhebbers is er ZAND Danst: een area met de hele dag bekende DJ’s en dancemuziek. ZAND Danst is met je blote voeten in het zand en een cocktail in je hand dansen op platen van verschillende DJ’s. Dé ideale plek om het ultieme zomergevoel nog één keer te beleven! De line-up voor 2020 is nog niet bekend.

Zin om lekker los te gaan? De artiesten bij het hoofdpodium werden in 2019 afgewisseld met optredens van verschillende feestartiesten. Ouderwets meezingen en -springen bij deze gegarandeerde feestnummers! De line-up voor 2020 is nog niet bekend.

Strandfestival ZAND al sinds 2008 de leukste muzikale stranddag van de zomer. Een festival waar de gemiddelde leeftijd van de bezoekers tussen de 18 en 34 jaar ligt. Uiteraard zijn kinderen van harte welkom maar we raden bezoekers wel af om jonge kinderen (onder de 12 jaar) mee te nemen vanwege de grote mensenmassa, zichtlijnen en gehoorbeschadiging. Voor kinderen onder de 16 jaar is volwassen begeleiding verplicht.

Kinderen zijn van harte welkom, maar hebben wel eigen kaarten nodig wanneer ze ouder zijn dan 2 jaar. We raden bezoekers af om jonge kinderen (onder de 12 jaar) mee te nemen vanwege de grote mensenmassa, zichtlijnen en mogelijke gehoorbeschadiging. Voor kinderen onder de 16 jaar is volwassen begeleiding verplicht.

De kaartverkoop voor 2020 is nog niet gestart. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Ultiem genieten van het festival? Dat kan met het ZAND arrangement! Beleef als een ware VIP het festival, in een ongedwongen sfeer vanaf een speciaal VIP-deck. Daarnaast ontvang je 10 consumptiemunten en een VIP-parkeerkaart (1 per 2 personen).

Het ZAND arrangement bestaat uit VIP tickets inclusief:

• Toegang tot het festival via een speciale VIP entree
• Staanplaats op een VIP deck met goed uitzicht op het podium en voldoende overkapping
• Toegang tot de drie verschillende ZAND podia
• 10 consumptiemunten
• VIP parkeerkaart (1 per 2 personen)
• Eigen kluisjes in de VIP area

De kaartverkoop voor 2020 is nog niet gestart.

De openingstijden van het festivalterrein op 22 augustus 2020 zijn van 12:00 tot 00.00 uur.

Het is niet toegestaan het festivalterrein tussentijds te verlaten. Als je het festival verlaat kun je niet terugkeren. We ontvangen bezoekers tot ± 21:00 uur. Daarna is het niet meer mogelijk om op het festivalterrein te komen.

Het festival vindt plaats op een strand, dit houdt in dat het terrein uit zand bestaat. Alleen bezoekers met een rolstoelticket kunnen via een speciale route bij het rolstoeldeck komen. Zonder rolstoelticket is dat helaas niet mogelijk. Wij verhuren geen strandrolstoelen. Het rolstoeldeck bevindt zich bij het hoofdpodium, houd er dus rekening mee dat hier niet alle optredens plaatsvinden. De ZAND Danst en ZAND Feest area bevinden zich op een ander deel van het terrein.

De line-up voor de 13e editie in 2020 is nog niet bekend.

Het tijdschema wordt in een later stadium bekend gemaakt.

De indeling van het festivalterrein in 2020 is nog niet bekend.

Een muzikaal dagje zomer is natuurlijk niet compleet zonder een lekker hapje en drankje. In de ZAND Food area vind je precies dit: een ruime keuze aan lekkere eetstandjes, barren en heerlijk zomerse cocktails. Meer informatie over het aanbod delen we in een later stadium. Het zelf meenemen van eten en drinken is niet toegestaan. Een flesje water mag alleen wanneer de organisatie dit vooraf duidelijk heeft gecommuniceerd. Met een doktersverklaring is het wel toegestaan om speciaal eten en/of drinken mee te nemen, bijvoorbeeld in verband met een allergie.

Strandfestival ZAND heeft een poule met vrijwilligers die tijdens het festival inzetbaar zijn. Wij zijn dankbaar dat de vrijwilligers zich 100% inzetten om er met ons een onvergetelijke dag van te maken. Wij vieren met z’n allen nog één keer de zomer op Strandfestival ZAND!

Wat zijn de voordelen om als vrijwilliger aan de slag te gaan op ZAND?
– Een mooi festivalterrein waar je veel plezier kunt beleven met de hele crew
– Nieuwe mensen leren kennen
– Je CV uitbreiden
– Academische punten verdienen

Op 22 augustus 2020 vindt de 13e editie van Strandfestival ZAND plaats op het strand van Almere. Tijdens ZAND zijn verschillende posities en shifts beschikbaar. Wees er snel bij om je voorkeurspositie aan te geven. Voor meer informatie of vragen neem dan contact op via info@strandfestivalzand.nl.

Het is niet toegestaan om eigen stoelen, bankjes, klapstoelen, rugzakstoelen (of elke andere vorm van stoelen) en parasols mee te nemen. Kleedjes en handdoeken zijn wel toegestaan om mee te nemen op het festivalterrein.

Het is voor bezoekers onder de 18 jaar niet toegestaan om alcohol te kopen en/of te drinken. Ook is het niet toegestaan om alcohol door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Bij een overtreding volgt verwijdering van het terrein. Geniet, maar drink met mate. Het is wettelijk verboden om illegale middelen als drugs bij je te hebben of te verhandelen. Ook het gebruik van drugs op het festivalterrein is ten strengste verboden.

Op Strandfestival ZAND zal er geen verkoop van sigaretten plaatsvinden, houd hier dus vooraf rekening mee.

Geniet op een gehoorveilige manier van Strandfestival ZAND. Voorkom gehoorbeschadiging en bekijk hoe je het oplopen van gehoorschade kunt voorkomen op www.oorcheck.nl Oordoppen zijn ook op het festivalterrein bij de barren aan te schaffen.

Op het festivalterrein zijn kluisjes beschikbaar. Je kunt zowel voorafgaand als tijdens het festival een kluisje huren. De afmeting van een E-locker large is 29 x 40 x 37cm. Het biedt plaats aan voor ongeveer 4 zomerjassen. De afmeting van een E-locker medium is 27 x 40 x 23cm. Het biedt plaats aan voor ongeveer 3 zomerjassen. Wanneer je vooraf een locker koopt ontvang je enkele dagen voor aanvang van het festival een email met je locker nummer, PINcode & instructies.

Houd rekening met het lekkere zomerse weer, een zwembroek en bikini kan overdag, maar denk ook aan voldoende warme (regen)kleding voor in de avond, wanneer het afkoelt of wanneer er eventueel een regenbui kan vallen.

Wij houden de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten en zullen aan de hand van de actuele voorspellingen maatregelen treffen. Houd voor updates onze Facebook pagina in de gaten.

Zonnebrand is toegestaan om mee te nemen naar het festival. Een sprayfles echter niet. Deodorant is alleen toegestaan als deo-roller, zolang deze niet in glas is verpakt.

Het is toegestaan om het water in te gaan, maar er mag om veiligheidsredenen niet worden gezwommen in dieper water. Indien er wordt aangegeven dat zwemmen verboden is tijdens het festival (bv. vanwege algen) dan dient iedere bezoeker zich aan deze regel te houden.

Wanneer er blauwalg is geconstateerd in het water, dan maken we dat vooraf bekend. Blauwalg kan klachten geven zoals huidirritatie en klachten aan maag en darmen. Het strand en het water blijven toegankelijk, maar zwemmen is dan op eigen risico.

Op het terrein wordt uitsluitend betaald met munten. De munten kunnen met contant geld of met PIN worden betaald. Munten van voorgaande edities zijn niet meer geldig.

Het is niet toegestaan om professionele foto-, film-, en opnameapparatuur mee te nemen bij Strandfestival ZAND. Funcamera’s (gewone kleine digitale camera’s zonder verwisselbare- of telelens) zijn wel toegestaan, evenals mobiele telefoons met camera. Deze zullen niet in beslag worden genomen. Het is echter niet toegestaan om opnamen of foto’s die je gemaakt hebt voor commerciële doeleinden te gebruiken. Selfie-sticks zijn niet toegestaan.

Strandfestival ZAND is een openlucht festival dat perfect past bij mooi en zomers weer. Natuurlijk verwachten we de zon en een blauwe lucht maar het blijft Nederland, dus houd de weerberichten via deze website of de Facebook pagina van Strandfestival ZAND, goed in de gaten.

Op je navigatie kun je het volgende adres invoeren om het Strandfestival ZAND parkeerterrein te bereiken: Olympialaan te Almere.

Het festival wordt gehouden op het goed bereikbare strand van Almere. Strandfestival ZAND kan bereikt worden via het station Almere Poort dat op ongeveer 15/20 minuten lopen ligt van het festivalterrein. Tussen het station en festivalterrein rijden geen pendelbussen. Daarnaast is Strandfestival ZAND ook per auto, fiets, lopend, en bus prima bereikbaar. Informatie over het NS treintijden schema vanaf station Almere Poort en de looproute volgen spoedig. Kijk voor meer informatie over het station Almere Poort bij openbaar vervoer.

Op je navigatie kun je het volgende adres invoeren om het Strandfestival ZAND parkeerterrein te bereiken: Olympialaan te Almere. Vanaf Amsterdam (A1): Neem de A6 richting Almere en volg de tekstwagens en de borden “P FESTIVAL”. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Vanaf Utrecht (A27): Neem de A6 richting Amsterdam en volg de tekstwagens en de borden “P FESTIVAL”. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Vanaf Lelystad (A6): Neem de A6 richting Amsterdam en volg de tekstwagens en de borden “P FESTIVAL”. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Een parkeerkaart is geldig per auto, ongeacht het aantal inzittenden. Parkeerkaarten zijn hier verkrijgbaar, maar ook op de dag zelf zijn er ook nog parkeerkaarten te koop. De totale parkeercapaciteit is beperkt, dus wees op tijd voor een parkeerplaats dichtbij of maak gebruik van het openbaar vervoer. Met een aangeschafte reguliere parkeerkaart en een officieel mindervalide vignet is er een mogelijkheid om dichtbij het festival te parkeren.

Ja, er is een kiss & ride plek aanwezig bij de taxi en bus standplaatsen, waar je afgezet kunt worden. Dit kan met busjes ter grootte van een taxibusje. Grotere bussen en touringcars worden naar een terrein iets verderop doorverwezen om uit- en later in te stappen.

Strandfestival ZAND is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Almere Poort staat de looproute naar het festivalterrein duidelijk aangegeven. Het is ongeveer 15/20 minuten lopen van het station naar het terrein. Er rijden geen pendelbussen.

Niet alle bestemmingen zijn laat op de avond nog bereikbaar met de trein. Houd daarom goed in de gaten welke trein je naar huis moet nemen om weer veilig thuis te komen. We raden je aan om niet te kiezen voor de allerlaatste verbinding. Houd daarnaast rekening met de loopafstand van het festivalterrein naar het station. Gezien de te verwachten drukte bij het verlaten van het terrein kan dit langer duren dan verwacht. Vertrek daarom op tijd richting het station.

Bij de hoofdentree worden fietsenstallingen geplaatst.

Op het terrein bevinden zich meerdere EHBO-posten en mobiele EHBO-teams die je indien nodig kunt raadplegen. Bij medische problemen kun je naar de dichtstbijzijnde EHBO-er of beveiligingsbeambte gaan om het probleem te melden. Zij zullen je op professionele wijze ondersteunen bij het oplossen van het probleem. Ga met gezondheidsklachten direct naar de EHBO post en neem bij aanhoudende klachten na het evenement contact op met je huisarts. Zorg voor elkaar en steek een helpende hand toe als er mensen in de omgeving zijn die hulp nodig hebben. Ook is het bij de EHBO mogelijk om te kolven.

De beveiliging en de EHBO houden de gasten van Strandfestival ZAND en omgeving zo goed mogelijk in de gaten. Wij willen ook jou vragen om een oogje in het zeil te houden. Zo kunnen we samen ongewenste situaties snel oplossen. Probeer bij eventuele calamiteiten rustig te blijven, luister naar de presentatoren en houd de videoschermen in de gaten voor verdere instructies.

Om er zorg voor te dragen dat iedere bezoeker het leuk heeft bij Strandfestival ZAND zijn er huisregels opgesteld. Iedere bezoeker dient zich aan deze huisregels te houden. Klik hier om de huisregels van het festivalterrein te bekijken.

ROUTE EN LOCATIE

CONTACT

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.