INFO

LOCATIE

STRANDFESTIVAL ZAND WORDT SINDS 2008 JAARLIJKS GEORGANISEERD OP HET STRAND VAN ALMERE. DE PERFECTE PLEK OM SAMEN DE ZOMER TE VIEREN!

ZAND IS MET JE VOETEN IN HET ZAND GENIETEN VAN DE TOP VAN DE NEDERLANDSE MUZIEK, EEN VERFRISSENDE DUIK IN HET WATER NEMEN EN DANSEN TOT DE ZON ONDER GAAT. ZOALS EEN MUZIKALE STRANDDAG HOORT TE ZIJN, ONGEDWONGEN EN RELAXT.

FESTIVAL INFO

20 augustus 2022
Strandfestival ZAND 

Op het hoofdpodium geniet je van liveoptredens van de beste Nederlandse artiesten.

Bekijk hier de line-up van Strandfestival ZAND. 

Strandfestival ZAND is al sinds 2008 de leukste muzikale stranddag van de zomer. Een festival waar de gemiddelde leeftijd van de bezoekers tussen de 18 en 34 jaar ligt. Uiteraard zijn kinderen van harte welkom maar we raden bezoekers wel af om jonge kinderen (onder de 12 jaar) mee te nemen vanwege de grote mensenmassa, zichtlijnen en gehoorbeschadiging. Voor kinderen van 16 jaar of jonger is volwassen begeleiding verplicht.

Strandfestival ZAND
13:00 uur – 00:00 uur

Het festival vindt plaats op een strand, dit houdt in dat het terrein uit zand bestaat. Alleen bezoekers met een rolstoelticket kunnen via een speciale route bij het rolstoeldeck komen. Zonder rolstoelticket is dat helaas niet mogelijk. Voor 2022 zijn de rolstoeltickets uitverkocht.

Wij verhuren geen strandrolstoelen. Het rolstoeldeck bevindt zich bij het hoofdpodium.

HET STRAND 

13:00 – 14:00 | DJ Ziggy

14:00 – 15:00 | Snelle

15:00 – 15:30 | DJ Ziggy

15:30 – 16:30 | Nick & Simon

16:30 – 17:00 | DJ Ziggy

17:00 – 18:00 | Rolf Sanchez

18:00 – 18:30 | DJ Ziggy

18:30 – 19:30 | Krezip

19:30 – 20:00 | DJ Ziggy

20:00 – 21:00 | Kraantje Pappie

21:00 – 21:45 | DJ Ziggy

21:45 – 23:00 | Kensington

23:00 – 00:00 | DJ Ziggy

LATIN LOVE HOSTED BY PAPI CHULO

13:00 – 14:30 | Tommy Tequila

14:30 – 16:00 | Elin Valery

16:00 – 17:30 | Jorda

17:30 – 19:00 | Karyo

19:00 – 20:00 | Stavros Martina

20:00 – 20:20 | Kilate Tesla

20:20 – 21:00 | Wlin Valery

21:00 – 22:00 | Karyo

22:00 – 22:20 | K-liber

22:20 – 23:00 | Jorda

Bekijk hier de plattegrond voor Strandfestival ZAND 2022.

Op het terrein zijn zóveel eetmogelijkheden: er zit altijd iets voor je bij. Het is dan ook niet toegestaan om eigen voedsel en/of dranken mee te nemen.

Wel adviseren wij, wanneer je een hele sterke allergie voor bv. gluten hebt, om bij de desbetreffende foodtruck te vragen naar de manager. Hij/zij kan je informeren en meedenken in een aanpassing in het gerecht waardoor ook jij, van de desbetreffende gerechten kunt genieten.

Let op: iedere bezoeker heeft te allen tijde eigen verantwoordelijkheid over zijn/haar allergenen. Let dus extra op bij het consumeren van eten/drinken!

Meer informatie over het aanbod vind je op onze nieuws pagina. 

Een flesje water mag alleen wanneer de organisatie dit vooraf duidelijk heeft gecommuniceerd. Met een doktersverklaring is het wel toegestaan om speciaal eten en/of drinken mee te nemen, bijvoorbeeld in verband met een allergie.

We zien het als onze verantwoordelijkheid om het strand van Almere schoon te houden. Ook willen we het festival verder verduurzamen. Door het hergebruiken en inzamelen van de gebruikte bekers zorgen we ervoor dat deze gerecycled kunnen worden en houden we bovendien het strand schoon. Daarom werken wij op Strandfestival ZAND met een beker recycle munt:

 

 • Bij binnenkomst ontvang je een beker recycle munt
 • Deze recycle munt ruil je bij de bar in voor een gratis beker
 • Lever bij een volgende bestelling je lege beker in en betaal alleen voor je drankje. Beker kwijt? Dan betaal je voor een nieuwe beker.
 • Lever bij de uitgang je beker in en draag daarmee bij aan een schoon strand

 

De beker recycle munt heeft geen waarde en is dus niet inwisselbaar voor drank, eten of geld.

Organisatie Strandfestival ZAND heeft een poule met vrijwilligers die tijdens het festival inzetbaar zijn. Wij zijn dankbaar dat de vrijwilligers zich 100% inzetten om er met ons een onvergetelijk weekend van te maken. 

Wat zijn de voordelen om als vrijwilliger aan de slag te gaan?

– Een mooi festivalterrein waar je veel plezier kunt beleven met de hele crew
– Nieuwe mensen leren kennen
– Je CV uitbreiden
– Academische punten verdienen

Op 20 augustus tijdens Strandfestival ZAND zijn verschillende posities en shifts beschikbaar.

Wees er snel bij om je voorkeurspositie aan te geven. Voor meer informatie of vragen neem dan contact op via info@strandfestivalzand.nl.

Het is voor bezoekers onder de 18 jaar niet toegestaan om alcohol te kopen en/of te drinken. Ook is het niet toegestaan om alcohol door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Bij een overtreding volgt verwijdering van het terrein. Geniet, maar drink met mate. Het is wettelijk verboden om illegale middelen als drugs bij je te hebben of te verhandelen. Ook het gebruik van drugs op het festivalterrein is ten strengste verboden.

Op Strandfestival ZAND zal er geen verkoop van sigaretten plaatsvinden, houd hier dus vooraf rekening mee.

Kluisjes zijn vooraf te bestellen via locker Company. Voorkom lange rijen en verzeker jezelf van een kluisje via deze link.

Op het festivalterrein zijn ook kluisjes beschikbaar. De afmeting van een E-locker large is 29 x 40 x 37cm. Het biedt plaats aan voor ongeveer 4 zomerjassen. De afmeting van een E-locker medium is 27 x 40 x 23cm. Het biedt plaats aan voor ongeveer 3 zomerjassen.

Heb je vooraf een kluisje aangeschaft via onze ticketshop? 
Wanneer je vooraf een locker hebt aangeschaft, ontvang je enkele dagen voor aanvang van het festival een email met je locker nummer, PINcode & instructies.

Het is toegestaan om zonnebrand mee te nemen naar het festival. Een sprayfles echter niet. Deodorant is alleen toegestaan als deo-roller, zolang deze niet in glas is verpakt.

Het is niet toegestaan om eigen stoelen, bankjes, klapstoelen, rugzakstoelen (of elke andere vorm van stoelen) en parasols mee te nemen. Kleedjes en handdoeken zijn wel toegestaan.

Het is toegestaan om het water in te gaan, maar er mag om veiligheidsredenen niet worden gezwommen in dieper water. Indien er wordt aangegeven dat zwemmen verboden is tijdens het festival (bijvoorbeeld vanwege algen) dan dient iedere bezoeker zich aan deze regel te houden.

Wanneer er blauwalg is geconstateerd in het water, dan maken we dat vooraf bekend. Blauwalg kan klachten geven zoals huidirritatie en klachten aan maag en darmen. Het strand en het water blijven toegankelijk, maar zwemmen is dan op eigen risico.

PIN ONLY

Op het festival kun je alleen met PIN betalen. Wel zal er een punt aanwezig zijn waar je met contant geld een pas kunt opwaarderen, waarmee je op het terrein ook kunt betalen.

Het is niet toegestaan om professionele foto-, film-, en opnameapparatuur mee te nemen naar ZAND. Funcamera’s (gewone kleine digitale camera’s zonder verwisselbare- of telelens) zijn wel toegestaan, evenals mobiele telefoons met camera. Deze zullen niet in beslag worden genomen. Het is echter niet toegestaan om opnamen of foto’s die je gemaakt hebt voor commerciële doeleinden te gebruiken. Selfie-sticks zijn niet toegestaan.

Strandfestival ZAND is een openlucht festival dat perfect past bij mooi en zomers weer. Natuurlijk verwachten we de zon en een blauwe lucht maar het blijft Nederland, dus houd de weerberichten via deze website of de Facebook pagina van Strandfestival ZAND, goed in de gaten.

Op het terrein bevindt zich een EHBO-post. Bij medische problemen kun je naar de dichtsbijzinde EHBO-er of beveiliginsbeamte gaan om het probleem te melden. Zij zullen je op professionele wijze ondersteunen.

Kolven
Er is bij de EHBO-post een kolf ruimte aanwezig en tevens de gelegenheid dit gekoeld te bewaren. Let wel: dit is op eigen risico. We adviseren je de flesjes goed af te sluiten en te labelen.

Gezondheidsklachten
Ga met gezondheidsklachten direct naar de EHBO-post en neem bij aanhoudende klachten na het evenement contact op met je huisarts.

 

De beveiliging en de EHBO houden de gasten van Strandfestival ZAND en omgeving zo goed mogelijk in de gaten. Wij willen ook jou vragen om een oogje in het zeil te houden. Zo kunnen we samen ongewenste situaties snel oplossen. Probeer bij eventuele calamiteiten rustig te blijven, luister naar de presentatoren en houd de videoschermen in de gaten voor verdere instructies.

Ben jij (waardevolle) spullen kwijtgeraakt tijdens Strandfestival ZAND op 22 augustus 2022? Stuur dan een mailtje naar info@strandfestivalzand.nl zodat wij kunnen kijken of jouw spullen zijn gevonden.

Geef een zo’n duidelijk mogelijke omschrijving van het item waar het om gaat.

Ben jij je spullen vergeten uit een kluisje? Dan kun je dit opvragen via Locker Company.

 

Om er zorg voor te dragen dat iedere bezoeker het leuk heeft bij Strandfestival ZAND zijn er huisregels opgesteld. Iedere bezoeker dient zich aan deze huisregels te houden. Klik hier om de huisregels van het festivalterrein te bekijken.

KAARTVERKOOP

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven over de start van de kaartverkoop. Of houd onze socials in de gaten.

Met een reguliere kaart heb je toegang tot het festivalterrein. 

Er zijn dit jaar helaas geen VIP-arrangementen beschikbaar.

Huidige kaarthouders hebben hierover bericht gehad. Geen bericht ontvangen? Neem dan contact op via info@strandfestivalzand.nl of stuur een berichtje via onze socials.

Klik hier om naar de ticketvoorwaarden te gaan.

Koop je kaarten alleen via Paylogic, alleen zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt en dat je ticket ook echt toegang tot het festival geeft.

Laat zwarthandelaren als Viagogo, Seatwave, Onlineticketshop en Ticketloket links liggen, want ook dit jaar worden kaarten uit de zwarthandel zo veel mogelijk ongeldig gemaakt. Ook op Marktplaats worden ieder jaar weer valse kaarten aangeboden en zijn fraudeurs actief. Een gewaarschuwd mens kijkt wel uit zijn kaarten hier te kopen! Kijk voor meer informatie over zwarthandel op www.weetwaarjekoopt.nl.

VERVOER

 1. Routebeschrijving auto

  Op je navigatie kun je het volgende adres invoeren om het Strandfestival ZAND parkeerterrein te bereiken: Olympialaan te Almere. 

  Vanaf Amsterdam (A1): Neem de A6 richting Almere, volg de borden “RING” en vervolgens de tekstwagens “P ZAND” en de borden “P Bezoekers”.

  Vanaf Utrecht (A27): Neem de A6 richting Amsterdam en volg de tekstwagens “P ZAND” en de borden “P Bezoekers”.

  Vanaf Lelystad (A6): Neem de A6 richting Amsterdam en volg de tekstwagens “P ZAND” en de borden “P Bezoekers”.

 2.  Taxi en besteld vervoer

  Voor Taxi’s en besteld vervoer (Uber, Bolt) volg je de borden “Taxi / Besteld Vervoer” naar de locatie die de kortste loopafstand heeft naar het evenement..

  Als je je passagiers langs de weg afzet moeten ze verder lopen én riskeer je een boete.

  Er is op de locatie voor Taxi’s en besteld Vervoer ruimte voor voertuigen tot 12 personen.

 3. Bussen en Touringcars

  Kom je met een grotere bus of een Touringcar, volg je de borden “P Touringcars” naar de parkeerplaats die de kortste loopafstand heeft naar het evenement.

  Kom je met een touringcar maar blijf je niet parkeren? Kom dan voor 22:00 uur terug op de locatie om zeker te weten dat er plek is voor je.

 4. Fiets
  Vlakbij de hoofdentree worden fietsenstallingen geplaatst, vanaf hier is het 2 minuten lopen naar de entree.

  Volg altijd de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Het Strandfestival ZAND is goed te bereiken met een e-bike van TIER. Je kunt je e-bike makkelijk parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplekken.

Er is een ruime hoeveelheid e-bikes beschikbaar rondom de stations in Almere. Eenmaal aangekomen bij het festivalterrein, kunnen de e-bikes gemakkelijk geparkeerd worden bij de fietsenstallingen aan de hoofdentree.

Hoe het werkt:

 1. Download de TIER app en vind de dichtstbijzijnde e-bike.
 2. Scan de QR code om de e-bike te ontgrendelen en je rit te starten.
 3. Eenmaal aangekomen bij Strandfestival ZAND parkeer je de e-bike op de daarvoor bestemde parkeerplek. Vergeet niet je rit te beëindigen in de app!

 

Gebruik je voor het eerst een e-bike van TIER? Met code ZAND krijg je de eerste 2 unlocks en eerste 20 rijminuten helemaal gratis! De code is geldig vanaf 15 augustus t/m 4 september.

Over TIER

TIER Mobility is Europa’s marktleider op het gebied van deelvervoer, met een missie om mobiliteit voorgoed te veranderen. Door mensen elektrische deelvoertuigen aan te bieden, helpt TIER steden om hun afhankelijkheid van auto’s te verminderen. Inmiddels is TIER actief in meer dan 220 steden in 21 landen in Europa en het Midden-Oosten. Met een focus op het bieden van de veiligste, meest betrouwbare en meest duurzame mobiliteitsoplossing, is TIER sinds 2020 klimaatneutraal.

Klik hier voor meer informatie over de TIER e-bikes.

Op je navigatie kun je het volgende adres invoeren om het Strandfestival ZAND parkeerterrein te bereiken: Olympialaan te Almere.

Vanaf Amsterdam (A1): Neem de A6 richting Almere en volg de tekstwagens en de borden “P FESTIVAL”. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Vanaf Utrecht (A27): Neem de A6 richting Amsterdam en volg de tekstwagens en de borden “P FESTIVAL”. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Vanaf Lelystad (A6): Neem de A6 richting Amsterdam en volg de tekstwagens en de borden “P FESTIVAL”. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Helaas zijn alle parkeertickets uitverkocht.

Een parkeerticket is geldig per auto, ongeacht het aantal inzittenden. 

Met een parkeerticket heb je toegang tot ons parkeerterrein. Volg de borden “Parking Bezoekers” en houd op je navigatie Olympialaan, Almere aan.

Let op: de wijken in de nabije omgeving zijn alleen te bereiken voor bestemmingsverkeer. Daar kan niet geparkeerd worden.

Als je passagiers komt brengen of halen volg je de borden “Kiss & Ride” naar de locatie die de kortste loopafstand heeft naar het evenement. 

Adres navigatie: Kernweg, Almere

Als je je passagiers langs de weg afzet moeten ze verder lopen én riskeer je een boete.

Zorg dat je niet te vroeg komt om de passagiers weer op te halen om de locatie beschikbaar te houden voor iedereen die mensen willen ophalen.

Volg altijd de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

MINDERVALIDE TICKET EN OOK  PARKEERTICKET?
Heb je een mindervalide ticket voor het evenement en een parkeerticket?
Dan heb je toegang tot onze Crewparking.
– Volg de borden ENTREE;
– Rijd vervolgens over het fietspad onderaan de dijk;
– Sla af naar rechts, naar boven, om op de dijk te komen;
– De beveiliger bij de backstage ingang zal je parkeerticket scannen;

Een van onze medewerkers zal je begeleiden naar het mindervalide deck.

GEEN MINDERVALIDE TICKET, WEL EEN PARKEERTICKET EN EEN EIGEN GPK?
Het je geen mindervalide ticket en wel een parkeerticket en ben je in het bezit van een GPK?
Dan heb je toegang tot onze reguliere parkeerterrein en kan je naar binnen via de hoofdingang van het festival.

MINDERVALIDE TICKET MAAR GEEN PARKEERTICKET? 
Wanneer je niet in het bezit bent van een parkeerticket betekent dit dat je geen toegang hebt tot onze parkeerterreinen.
We adviseren je om gebruik te maken van het OV of je af te laten zetten bij de Kiss & Ride plekken.

Je kan je vanaf daar begeven naar de backstage ingang. Vanaf daar zal je worden begeleid door een van onze medewerkers naar het deck.

We adviseren je om op tijd te komen zodat je zo dichtbij mogelijk kan parkeren en/of om je vlakbij de ingang af te laten zetten om te voorkomen dat je een stukje moet lopen.

Let op: het festivalterrein bestaat uit een zandgrond. We hebben geen zandrolstoelen beschikbaar. Het betreden van het terrein is op eigen initiatief en risico.

Met de trein? Ga voorbereid op pad. 

Strandfestival ZAND is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf bushalte Strand staat de looproute naar het festivalterrein duidelijk aangegeven. Het is ongeveer 5/10 minuten lopen van de halte naar het festivalterrein. Er rijden geen pendelbussen, wel lijnbussen.

Ook is het mogelijk om vanaf Almere Poort naar het festival terrein te wandelen, dit is ongeveer 15/20 minuten lopen.

Plan vooraf je reis van deur tot deur in de NS-App of op ns.nlook meteen voor terug. Check vervolgens je reis nogmaals kort voor vertrek voor het meest actuele advies. Op diverse trajecten in het land hebben we te maken met werkzaamheden en met een aangepaste dienstregeling.

Laad vooraf alvast voldoende saldo op je OV-chipkaart, ook voor terug of koop online je vervoerbewijs. Zo voorkom je dat je lang moet wachten bij de kaartautomaat.

Reis je met een groep? Dan is het Groepsticket Daluren wellicht iets voor jou. Of ontvang korting als je je kaartje vooraf boekt met Vroegboek Dal.

Er rijden na het evenement extra treinen tussen 00:28 en 00:58 van Almere Poort naar Utrecht Centraal.

Niet alle bestemmingen zijn laat op de avond nog bereikbaar met de trein. Houd daarom goed in de gaten welke trein je naar huis moet nemen om weer veilig thuis te komen. We raden je aan om niet te kiezen voor de allerlaatste verbinding. Houd daarnaast rekening met de loopafstand van het festivalterrein naar het station. Gezien de te verwachten drukte bij het verlaten van het terrein kan dit langer duren dan verwacht. Vertrek daarom op tijd richting het station.

Kijk voor meer informatie op 9292 of op NS.nl

Bij de hoofdentree worden fietsenstallingen geplaatst.

Op je navigatie kun je het volgende adres invoeren om het Strandfestival ZAND parkeerterrein te bereiken: Olympialaan te Almere.

VERPLAATSEN 2022

De 13e editie van Strandfestival ZAND is verplaatst naar zaterdag 20 augustus 2022.

Ja, reeds gekochte kaarten worden automatisch – en dus zonder dat je daar iets voor hoeft te doen – omgezet naar tickets voor volgend jaar.

Eventbrite tickethouders hebben nieuwe (e)tickets ontvangen. Geen nieuwe ticket(s) ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@strandfestivalzand.nl

Klik hier om je ticket opnieuw te ontvangen.


Werkt de link niet? Neem dan even contact met ons op via onze socials of stuur een mail naar info@strandfestivalzand.nl

Alle nieuwe (e)tickets zijn verstuurd.

Hier zit ook het extra ticket bij in waar tickethouders uit 2020 recht op hadden.

Heb je geen mail ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@strandfestivalzand.nl

Restitutie aanvragen kan tot 31 mei 2022.

Wanneer je voor 31 mei 2022 een refund hebt aangevraagd, wordt het geld binnen 8 weken na aanvraag teruggestort op de rekening waarmee betaald is.

 

Omdat er veel evenementen zijn die hun editie moeten annuleren is het erg druk bij onze ticketing partner, daarom kan dit 8 weken duren. We hopen op je begrip hiervoor!

Alle aanbetalingen worden uiterlijk 10 oktober 2021 terugbetaald. Omdat er veel evenementen zijn die hun editie moeten annuleren is het erg druk bij onze ticketing partner, daarom kan dit 6 weken duren. We hopen op je begrip hiervoor!

Het is helaas niet mogelijk voor een deel van je bestelling een restitutie aan te vragen. Dit kan alleen voor de gehele bestelling. 

Ja, ook deze kaarten blijven geldig voor de vervangende datum. Je ontvangt je kaarten uiterlijk 1 maand voor het evenement.