Skip links

INFO

De 13e editie van Strandfestival ZAND zal worden verplaatst naar zaterdag 21 augustus 2021.

Het ziet ernaar uit dat we hetzelfde programma kunnen aanbieden. Met Kensington, Snelle, Kraantje Pappie, Krezip, Nick & Simon, Suzan & Freek, Coen & Sander en Snollebollekes stond er al een mooie basis, de komende maanden zullen we dit programma verder voor jullie aanvullen.

Ja, reeds gekochte kaarten worden automatisch – en dus zonder dat je daar iets voor hoeft te doen – omgezet naar tickets voor volgend jaar. We begrijpen dat jullie je enorm hadden verheugd op ons strandfestival. Daarom hebben we besloten dat we er met jullie een extra groot feest van gaan maken in 2021! Elke besteller krijgt van ons één gratis ticket cadeau zodat je nog een extra vriend of vriendin kan meenemen. Het extra ticket wordt automatisch naar je verstuurd, uiterlijk 1 maand voor het evenement.

Elke besteller die zijn of haar kaarten houdt om volgend jaar, op 21 augustus 2021, deze editie van Strandfestival ZAND met ons in te halen. Het extra ticket geldt per bestelling, niet per persoon/kaartje.

We willen niets liever dan Strandfestival ZAND volgend jaar met iedereen inhalen. Kun je écht niet op 21 augustus 2021? Tot uiterlijk 1 juli 2020 kun je dit kenbaar maken via dit formulier. Daarna is het aanvragen van restitutie niet meer mogelijk.

Dit formulier kun je tot 1 juli 2020 invullen en versturen. Daarna is het aanvragen van restitutie niet meer mogelijk.

Na het invullen van het restitutieformulier ontvang je van ons een bevestiging hiervan. Je krijgt dan uiterlijk 1 maand na de vervangende datum (21 augustus 2021) het aankoopbedrag voor je kaarten teruggestort. Met deze restitutietermijn die wij, en vele andere organisatoren, momenteel hanteren, volgen wij de termijn van het landelijke initiatief www.bewaarjeticket.nl. Deze regeling is in het leven geroepen met als doel de financiële gevolgen van de coronacrisis te verdelen over een langere periode. Het helpt niet alleen organisatoren, artiesten en podia, maar steunt ook de mensen achter de schermen die de evenementen mede mogelijk maken zoals de podium- en decorbouwers, de technici, leveranciers, creatieven en alle andere werknemers en zelfstandigen in de culturele sector. Het initiatief wordt ondersteund door het ministerie van OCW en het ACM.

Het is helaas niet mogelijk voor een deel van je bestelling een restitutie aan te vragen. Dit kan alleen voor de gehele bestelling.

Ja, voor VIP-arrangementen geldt precies hetzelfde als voor reguliere tickets.

Ja, ook deze kaarten blijven geldig voor de vervangende datum. Je ontvangt je kaarten uiterlijk 1 maand voor het evenement.

Voor vragen over boekingen bij externe partijen, zoals hotels, restaurants, vervoers-, parkeerbedrijven e.d., zul je rechtstreeks contact op moeten nemen met de partij in kwestie.

Strandfestival ZAND wordt op zaterdag 21 augustus 2021 voor de 13e keer gehouden worden op het strand van Almere. Op deze website, onze Facebook, Instagram en Twitter pagina lees je alle informatie die je wilt weten over het festival.

Op het hoofdpodium geniet je van liveoptredens van de beste Nederlandse artiesten. Bekijk hier de actuele line-up.

Strandfestival ZAND is al sinds 2008 de leukste muzikale stranddag van de zomer. Een festival waar de gemiddelde leeftijd van de bezoekers tussen de 18 en 34 jaar ligt. Uiteraard zijn kinderen van harte welkom maar we raden bezoekers wel af om jonge kinderen (onder de 12 jaar) mee te nemen vanwege de grote mensenmassa, zichtlijnen en gehoorbeschadiging. Voor kinderen onder de 16 jaar is volwassen begeleiding verplicht.

Kinderen zijn van harte welkom, maar hebben wel eigen kaarten nodig wanneer ze ouder zijn dan 2 jaar. We raden bezoekers af om jonge kinderen (onder de 12 jaar) mee te nemen vanwege de grote mensenmassa, zichtlijnen en mogelijke gehoorbeschadiging. Voor kinderen onder de 16 jaar is volwassen begeleiding verplicht.

De kaartverkoop voor 2020 was al gestart! Deze editie is echter uitgesteld naar 2021. Hierboven lees je meer informatie over reeds gekochte kaarten.

De reguliere staanplaatsen worden in verschillende fases verkocht: Sun Rise, Sun Noon, Sun Afternoon en Sun Set. Elke fase zal de kaartprijs iets omhoog gaan. Van elk tickettype zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar en hiervoor geldt op is op. Koop dus snel je kaarten, voordat je straks meer betaalt.

Ultiem genieten van het festival? Dat kan met het ZAND VIP arrangement! Beleef als een ware VIP het festival, in een ongedwongen sfeer vanuit een speciale VIP-ruimte. Daarnaast ontvang je 10 consumptiemunten en een VIP-parkeerkaart (1 per 2 personen).

Het ZAND arrangement bestaat uit VIP tickets inclusief:

 • Toegang tot het festival via een speciale VIP entree
 • Staanplaats op een VIP deck met voldoende overkappingen en goed uitzicht op het podium
 • 10 consumptiemunten
 • VIP parkeerkaart (1 per 2 personen)
 • Eigen kluisjes in de VIP area

Nieuw dit jaar is het VIP Plus arrangement. Geniet met 10 vrienden van een tafelarrangement inclusief verrassingsontvangst en hostessbegeleiding.

Het VIP Plus arrangement bestaat uit een eigen tafel in de VIP ruimte inclusief:

 • Toegang tot het festival via een speciale VIP entree
 • Begeleiding door ZAND hostesses
 • Een eigen tafel met 10 vrienden/relaties op het VIP deck met goed uitzicht op het podium
 • Ontvangst met een welkomdrankje
 • 10 consumptiemunten
 • VIP parkeerkaart (1 per 2 personen)

Bestel hier jouw VIP arrangement.

De openingstijden van het festivalterrein op 21 augustus 2021 zijn van 13:00 tot 00.00 uur.

Het festival vindt plaats op een strand, dit houdt in dat het terrein uit zand bestaat. Alleen bezoekers met een rolstoelticket kunnen via een speciale route bij het rolstoeldeck komen. Zonder rolstoelticket is dat helaas niet mogelijk. Wij verhuren geen strandrolstoelen. Het rolstoeldeck bevindt zich bij het hoofdpodium.

Het tijdschema wordt in een later stadium bekend gemaakt.

De indeling van het festivalterrein in 2021 is nog niet bekend.

Een muzikaal dagje zomer is natuurlijk niet compleet zonder een lekker hapje en drankje. In de ZAND Food area vind je precies dit: een ruime keuze aan lekkere eetstandjes, barren en heerlijk zomerse cocktails. Meer informatie over het aanbod delen we in een later stadium. Het zelf meenemen van eten en drinken is niet toegestaan. Een flesje water mag alleen wanneer de organisatie dit vooraf duidelijk heeft gecommuniceerd. Met een doktersverklaring is het wel toegestaan om speciaal eten en/of drinken mee te nemen, bijvoorbeeld in verband met een allergie.

Strandfestival ZAND heeft een poule met vrijwilligers die tijdens het festival inzetbaar zijn. Wij zijn dankbaar dat de vrijwilligers zich 100% inzetten om er met ons een onvergetelijke dag van te maken. Wij vieren met z’n allen nog één keer de zomer op Strandfestival ZAND!

Wat zijn de voordelen om als vrijwilliger aan de slag te gaan op ZAND?
– Een mooi festivalterrein waar je veel plezier kunt beleven met de hele crew
– Nieuwe mensen leren kennen
– Je CV uitbreiden
– Academische punten verdienen

Op 21 augustus 2021 vindt de 13e editie van Strandfestival ZAND plaats op het strand van Almere. Tijdens ZAND zijn verschillende posities en shifts beschikbaar. Wees er snel bij om je voorkeurspositie aan te geven. Voor meer informatie of vragen neem dan contact op via info@strandfestivalzand.nl.

Het is niet toegestaan om eigen stoelen, bankjes, klapstoelen, rugzakstoelen (of elke andere vorm van stoelen) en parasols mee te nemen. Kleedjes en handdoeken zijn wel toegestaan om mee te nemen op het festivalterrein.

Het is voor bezoekers onder de 18 jaar niet toegestaan om alcohol te kopen en/of te drinken. Ook is het niet toegestaan om alcohol door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Bij een overtreding volgt verwijdering van het terrein. Geniet, maar drink met mate. Het is wettelijk verboden om illegale middelen als drugs bij je te hebben of te verhandelen. Ook het gebruik van drugs op het festivalterrein is ten strengste verboden.

Op Strandfestival ZAND zal er geen verkoop van sigaretten plaatsvinden, houd hier dus vooraf rekening mee.

Geniet op een gehoorveilige manier van Strandfestival ZAND. Voorkom gehoorbeschadiging en bekijk hoe je het oplopen van gehoorschade kunt voorkomen op www.oorcheck.nl Oordoppen zijn ook op het festivalterrein bij de barren aan te schaffen.

Op het festivalterrein zijn kluisjes beschikbaar. Je kunt zowel voorafgaand als tijdens het festival een kluisje huren. De afmeting van een E-locker large is 29 x 40 x 37cm. Het biedt plaats aan voor ongeveer 4 zomerjassen. De afmeting van een E-locker medium is 27 x 40 x 23cm. Het biedt plaats aan voor ongeveer 3 zomerjassen. Wanneer je vooraf een locker koopt ontvang je enkele dagen voor aanvang van het festival een email met je locker nummer, PINcode & instructies.

Wij houden de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten en zullen aan de hand van de actuele voorspellingen maatregelen treffen. Houd voor updates onze Facebook pagina in de gaten.

Houd rekening met het lekkere zomerse weer, een zwembroek en bikini kan overdag, maar denk ook aan voldoende warme (regen)kleding voor in de avond, wanneer het afkoelt of wanneer er eventueel een regenbui kan vallen.

Zonnebrand is toegestaan om mee te nemen naar het festival. Een sprayfles echter niet. Deodorant is alleen toegestaan als deo-roller, zolang deze niet in glas is verpakt.

Het is toegestaan om het water in te gaan, maar er mag om veiligheidsredenen niet worden gezwommen in dieper water. Indien er wordt aangegeven dat zwemmen verboden is tijdens het festival (bv. vanwege algen) dan dient iedere bezoeker zich aan deze regel te houden.

Wanneer er blauwalg is geconstateerd in het water, dan maken we dat vooraf bekend. Blauwalg kan klachten geven zoals huidirritatie en klachten aan maag en darmen. Het strand en het water blijven toegankelijk, maar zwemmen is dan op eigen risico.

Op het terrein wordt uitsluitend betaald met munten. De munten kunnen met contant geld of met PIN worden betaald. Munten van voorgaande edities zijn niet meer geldig.

Het is niet toegestaan om professionele foto-, film-, en opnameapparatuur mee te nemen bij Strandfestival ZAND. Funcamera’s (gewone kleine digitale camera’s zonder verwisselbare- of telelens) zijn wel toegestaan, evenals mobiele telefoons met camera. Deze zullen niet in beslag worden genomen. Het is echter niet toegestaan om opnamen of foto’s die je gemaakt hebt voor commerciële doeleinden te gebruiken. Selfie-sticks zijn niet toegestaan.

Strandfestival ZAND is een openlucht festival dat perfect past bij mooi en zomers weer. Natuurlijk verwachten we de zon en een blauwe lucht maar het blijft Nederland, dus houd de weerberichten via deze website of de Facebook pagina van Strandfestival ZAND, goed in de gaten.

Op je navigatie kun je het volgende adres invoeren om het Strandfestival ZAND parkeerterrein te bereiken: Olympialaan te Almere.

Het festival wordt gehouden op het goed bereikbare strand van Almere. Strandfestival ZAND kan bereikt worden via het station Almere Poort dat op ongeveer 15/20 minuten lopen ligt van het festivalterrein. Tussen het station en festivalterrein rijden geen pendelbussen. Daarnaast is Strandfestival ZAND ook per auto, fiets, lopend, en bus prima bereikbaar. Informatie over het NS treintijden schema vanaf station Almere Poort en de looproute volgen spoedig. Kijk voor meer informatie over het station Almere Poort bij openbaar vervoer.

Op je navigatie kun je het volgende adres invoeren om het Strandfestival ZAND parkeerterrein te bereiken: Olympialaan te Almere. Vanaf Amsterdam (A1): Neem de A6 richting Almere en volg de tekstwagens en de borden “P FESTIVAL”. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Vanaf Utrecht (A27): Neem de A6 richting Amsterdam en volg de tekstwagens en de borden “P FESTIVAL”. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Vanaf Lelystad (A6): Neem de A6 richting Amsterdam en volg de tekstwagens en de borden “P FESTIVAL”. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Een parkeerkaart is geldig per auto, ongeacht het aantal inzittenden. Parkeerkaarten zijn hier verkrijgbaar, maar ook op de dag zelf zijn er ook nog parkeerkaarten te koop. De totale parkeercapaciteit is beperkt, dus wees op tijd voor een parkeerplaats dichtbij of maak gebruik van het openbaar vervoer. Met een aangeschafte reguliere parkeerkaart en een officieel mindervalide vignet is er een mogelijkheid om dichtbij het festival te parkeren.

Ja, er is een kiss & ride plek aanwezig bij de taxi en bus standplaatsen, waar je afgezet kunt worden. Dit kan met busjes ter grootte van een taxibusje. Grotere bussen en touringcars worden naar een terrein iets verderop doorverwezen om uit- en later in te stappen.

Strandfestival ZAND is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Almere Poort staat de looproute naar het festivalterrein duidelijk aangegeven. Het is ongeveer 15/20 minuten lopen van het station naar het terrein. Er rijden geen pendelbussen.

Niet alle bestemmingen zijn laat op de avond nog bereikbaar met de trein. Houd daarom goed in de gaten welke trein je naar huis moet nemen om weer veilig thuis te komen. We raden je aan om niet te kiezen voor de allerlaatste verbinding. Houd daarnaast rekening met de loopafstand van het festivalterrein naar het station. Gezien de te verwachten drukte bij het verlaten van het terrein kan dit langer duren dan verwacht. Vertrek daarom op tijd richting het station.

Bij de hoofdentree worden fietsenstallingen geplaatst.

Op het terrein bevinden zich meerdere EHBO-posten en mobiele EHBO-teams die je indien nodig kunt raadplegen. Bij medische problemen kun je naar de dichtstbijzijnde EHBO-er of beveiligingsbeambte gaan om het probleem te melden. Zij zullen je op professionele wijze ondersteunen bij het oplossen van het probleem. Ga met gezondheidsklachten direct naar de EHBO post en neem bij aanhoudende klachten na het evenement contact op met je huisarts. Zorg voor elkaar en steek een helpende hand toe als er mensen in de omgeving zijn die hulp nodig hebben. Ook is het bij de EHBO mogelijk om te kolven.

De beveiliging en de EHBO houden de gasten van Strandfestival ZAND en omgeving zo goed mogelijk in de gaten. Wij willen ook jou vragen om een oogje in het zeil te houden. Zo kunnen we samen ongewenste situaties snel oplossen. Probeer bij eventuele calamiteiten rustig te blijven, luister naar de presentatoren en houd de videoschermen in de gaten voor verdere instructies.

Om er zorg voor te dragen dat iedere bezoeker het leuk heeft bij Strandfestival ZAND zijn er huisregels opgesteld. Iedere bezoeker dient zich aan deze huisregels te houden. Klik hier om de huisregels van het festivalterrein te bekijken.

Klik hier om naar de ticketvoorwaarden van Strandfestival ZAND te gaan.

ROUTE EN LOCATIE

CONTACT

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.