Skip links

INFO

Strandfestival ZAND wordt op zaterdag 21 augustus 2021 voor de 13e keer gehouden op het strand van Almere. Op deze website, Facebook en Instagram lees je alle informatie die je wilt weten over het festival.

Op het hoofdpodium geniet je van liveoptredens van de beste Nederlandse artiesten. Bekijk hier de line-up. Daarnaast zijn we op dit moment bezig met het toevoegen van nieuwe stages, hierover snel meer!

Strandfestival ZAND is al sinds 2008 de leukste muzikale stranddag van de zomer. Een festival waar de gemiddelde leeftijd van de bezoekers tussen de 18 en 34 jaar ligt. Uiteraard zijn kinderen van harte welkom maar we raden bezoekers wel af om jonge kinderen (onder de 12 jaar) mee te nemen vanwege de grote mensenmassa, zichtlijnen en gehoorbeschadiging. Voor kinderen onder de 16 jaar is volwassen begeleiding verplicht.

Kinderen zijn van harte welkom, maar hebben wel eigen kaarten nodig wanneer ze ouder zijn dan 2 jaar. We raden bezoekers af om jonge kinderen (onder de 12 jaar) mee te nemen vanwege de grote mensenmassa, zichtlijnen en mogelijke gehoorbeschadiging. Voor kinderen onder de 16 jaar is volwassen begeleiding verplicht.

Vanaf 30 juni kunnen evenementen met 100% van de bezoekerscapaciteit georganiseerd worden. Ook de 1,5 meter afstand kan dan worden losgelaten! De kaartverkoop voor ZAND 2021 is dan ook op de normale manier hervat. Via deze pagina bestel je nu jouw reguliere, VIP of VIP Plus ticket voor 21 augustus. Ook parkeerkaarten en lockers zijn via de ticketshops verkrijgbaar.

Kaartkopers die de afgelopen tijd een kaart voor ZAND 2021 hebben gekocht door middel van een aanbetaling hebben op dinsdag 22 juni een mail ontvangen over het voldoen van het restbedrag. Check hiervoor ook je ongewenste mail!

Deze betaling dient binnen 21 dagen voldaan te worden, anders gaat het ticket terug in verkoop. Wanneer je restbetaling bij ons binnen is ontvang je van ons je ticket. Bij doorgang van het evenement is het niet mogelijk om je aanbetaling retour te ontvangen.

Heb je een aanbetaling gedaan maar geen mail ontvangen? Mail ons zo snel mogelijk via info@strandfestivalzand.nl.

De restbetaling voor het reguliere ticket bedraagt €27,50 inclusief service fee.
De restbetaling voor een rolstoel-/begeleidersticket bedraagt €27,50 inclusief service fee per ticket.
De restbetaling voor het VIP arrangement bedraagt €95,50 inclusief service fee.
De restbetaling voor het VIP Plus arrangement bedraagt €125,50 inclusief service fee.

Strandfestival ZAND kan op 21 augustus 2021 doorgaan onder de op dat moment actuele voorwaarden die door de Rijksoverheid worden gesteld. Medio augustus bekijk het kabinet op welke manier en wanneer de laatste stap van het openingsplan (het loslaten van de anderhalve meter en de overige basisregels) gezet kan worden.

Op dit moment heb je voor je bezoek aan een festival een coronatoegangsbewijs nodig. Hieruit blijkt dat je geen corona hebt, hersteld bent van corona of bent gevaccineerd. Hiermee komt de 1.5 meter regel op het festival te vervallen!

Strandfestival ZAND kan op 21 augustus 2021 doorgaan onder de op dat moment actuele voorwaarden die door de Rijksoverheid worden gesteld. Medio augustus bekijk het kabinet op welke manier en wanneer de laatste stap van het openingsplan (het loslaten van de anderhalve meter en de overige basisregels) gezet kan worden.

Op dit moment heb je voor je bezoek aan het festival een coronatoegangsbewijs nodig. Dit bewijs kun je aanmaken in de CoronaCheck-app wanneer je een test hebt laten doen via Testen voor Toegang waaruit blijkt dat je geen corona hebt. Op www.testenvoortoegang.nl vind je aangesloten testlocaties bij jou in de buurt, hier zijn geen kosten aan verbonden.

Naast testen voor toegang kan ook een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs gebruikt worden als coronatoegangsbewijs. Deze drie mogelijkheden kunnen getoond worden in de (update van de) CoronaCheck app. Het ophalen van jouw vaccinatie- of testuitslag in de CoronaCheck-app doe je als volgt:

1. Haal je testgegevens op via je DigiD of met de ophaalcode die je hebt gekregen van de testlocatie.

2. Na controle haalt de CoronaCheck-app je vaccinatie of testuitslag op.

3. De app maakt van jouw vaccinatie of negatieve testuitslag een bewijs, in de vorm van een QR-code.

Je kunt maar voor één persoon een testbewijs in de CoronaCheck-app laten zien. Iedere bezoeker heeft dus een eigen telefoon met de app nodig of een geprint testbewijs. Download en print jouw testbewijs op www.coronacheck.nl/print.

Informatie over de CoronaCheck-app staat op www.coronacheck.nl of neem contact op met de CoronaCheck helpdesk: 0800-1421 (gratis, maandag t/m zondag, 08.00 – 20.00 uur). Of stuur een e-mail naar: helpdesk@coronacheck.nl

Je hebt voor je bezoek aan Strandfestival ZAND een coronatoegangsbewijs nodig. Hoe je dit doet met een negatieve testuitslag lees je hieronder in 5 stappen. Naast testen voor toegang kan ook een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs gebruikt worden als coronatoegangsbewijs.

1. Maak een testafspraak
Plan een afspraak voor een coronatest bij één van de aangesloten testlocaties via www.testenvoortoegang.nl. Zorg ervoor dat je maximaal 40 uur voor je bezoek bent getest. Kinderen onder de 13 jaar mogen zonder coronatoegangsbewijs naar binnen. Zij hoeven dus niet getest te worden. Zij moeten wel een kaartje hebben voor het evenement.

Let op: de testaanbieder moet van Testen voor Toegang zijn. Met een negatieve zelftest, of een negatieve GGD-test kan je dus geen coronatoegangsbewijs maken.
De kosten van Testen voor Toegang worden op dit moment betaald door de Rijksoverheid. Er zijn hiermee geen kosten voor jou als bezoeker!

2. Laat je testen
Zorg dat je op tijd bij de testlocatie bent. Neem je legitimatiebewijs en een bevestiging van de testafspraak mee.

3. Testuitslag
Je ontvangt na het testen binnen een uur de uitslag van de testaanbieder. Alleen met een negatieve testuitslag kun je een coronatoegangsbewijs maken.

4. Maak een coronatoegangsbewijs

Digitaal coronatoegangsbewijs
Download de CoronaCheck-app op je telefoon. Je vindt de app in de App Store of in de Google Play Store. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode in de CoronaCheck-app. De app maakt hier een QR-code van. Dit is jouw digitale coronatoegangsbewijs.

Papieren coronatoegangsbewijs
Geen smartphone? Ga naar www.coronacheck.nl en klik op de knop “Maak papieren coronatoegangsbewijs”. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode. De website zet de testuitslag om in een QR-code. Je kunt nu jouw coronatoegangsbewijs met QR-code printen.

5. Bezoek
Je neemt je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee. Wij scannen bij de ingang de QR-code. Neem je legitimatiebewijs mee (en die van eventuele kinderen). Je gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Tot slot laat je ook je ticket/toegangskaartje zien.

Bezoekers kunnen voor vragen over het testen en de testuitslag terecht op www.testenvoortoegang.nl of bellen naar 088-7674010 (maandag t/m zondag 08.00 tot 20.00 uur).

Informatie over de CoronaCheck-app of CoronaCheck Scanner-app staat op www.coronacheck.nl of neem contact op met de CoronaCheck helpdesk: 0800-1421 (gratis, maandag t/m zondag, 08.00 – 20.00 uur). Je kunt ook een e-mail sturen naar helpdesk@coronacheck.nl.

Naast testen voor toegang kan ook een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs gebruikt worden als coronatoegangsbewijs.

Iedereen die het festival op 21 augustus bezoekt heeft een coronatoegangsbewijs nodig, ook pers.

Nee. Een coronatoegangsbewijs is alleen via de app op te halen na een test via testen voor toegang, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs.

Een geldig coronatoegangsbewijs (in de CoronaCheck-app of geprint via www.coronacheck.nl), je identiteitsbewijs en een toegangskaartje.

Zorg ervoor dat je ook de CoronaMelder-app op je telefoon hebt staan om het risico op verspreiding van mogelijke besmettingen te verkleinen.

Bij een positieve testuitslag krijg je geen coronatoegangsbewijs en daarmee geen toegang tot de activiteit of het evenement. Volg direct de richtlijnen van de Rijksoverheid.

De testaanbieder meldt je uitslag bij de GGD. De GGD belt je voor het bron- en contactonderzoek. Je hoeft zelf de GGD niet te bellen en geen aanvullende test te doen.

Kaarten gekocht voor ZAND 2020 zijn automatisch – en dus zonder dat je daar iets voor hoeft te doen – omgezet naar tickets voor dit jaar.

Elke besteller die zijn of haar kaarten in 2020 heeft gehouden om deze editie van Strandfestival ZAND met ons in te halen krijgt van ons één ticket cadeau. Het extra ticket geldt per bestelling, niet per persoon/kaartje.

Je krijgt voor dit jaar nieuwe tickets. Deze worden, inclusief het ticket dat je cadeau krijgt, begin augustus via de mail verstuurd.

Je krijgt voor dit jaar nieuwe tickets. Deze worden, inclusief het ticket dat je cadeau krijgt, begin augustus via de mail verstuurd. Elke besteller die zijn of haar kaarten in 2020 heeft gehouden om deze editie van Strandfestival ZAND met ons in te halen krijgt van ons namelijk één ticket cadeau. Het extra ticket geldt per bestelling, niet per persoon/kaartje.

Ja, ook deze kaarten blijven geldig voor de vervangende datum. Je ontvangt je kaarten uiterlijk 1 maand voor het evenement.

Elke besteller die zijn of haar kaarten in 2020 heeft gehouden om deze editie van Strandfestival ZAND met ons in te halen krijgt van ons één ticket cadeau. Het extra ticket geldt per bestelling, niet per persoon/kaartje. Het extra ticket ontvang je samen met je nieuwe kaarten voor 21 augustus ± 2 weken voor het evenement, dus begin augustus.

In 2020 kon je tot 1 juli het restitutieformulier invullen en versturen. Op dit moment is het aanvragen van restitutie niet meer mogelijk.

Na het invullen van het restitutieformulier ontvang je van ons een bevestiging hiervan. Je krijgt dan uiterlijk 1 maand na de vervangende datum (21 augustus 2021) het aankoopbedrag voor je kaarten teruggestort.

Met deze restitutietermijn die wij, en vele andere organisatoren, momenteel hanteren, volgen wij de termijn van het landelijke initiatief www.bewaarjeticket.nl. Deze regeling is in het leven geroepen met als doel de financiële gevolgen van de coronacrisis te verdelen over een langere periode. Het helpt niet alleen organisatoren, artiesten en podia, maar steunt ook de mensen achter de schermen die de evenementen mede mogelijk maken zoals de podium- en decorbouwers, de technici, leveranciers, creatieven en alle andere werknemers en zelfstandigen in de culturele sector. Het initiatief wordt ondersteund door het ministerie van OCW en het ACM.

Koop je kaarten alleen via de officiële verkoopkanalen (www.strandfestivalzand.nl, www.eventbrite.nl), want alleen zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt en dat het ticket ook echt toegang tot het festival geeft. Laat zwarthandelaren als Viagogo, Seatwave, Onlineticketshop en Ticketloket links liggen, want ook dit jaar worden kaarten uit de zwarthandel zo veel mogelijk ongeldig gemaakt. Ook op Marktplaats worden ieder jaar weer valse kaarten aangeboden en zijn fraudeurs actief. Een gewaarschuwd mens kijkt wel uit zijn kaarten hier te kopen! Kijk voor meer informatie over zwarthandel op www.weetwaarjekoopt.nl.

Ultiem genieten van het festival? Dat kan met het ZAND VIP arrangement! Beleef als een ware VIP het festival, in een ongedwongen sfeer vanuit een speciale VIP-ruimte. Daarnaast ontvang je 10 consumptiemunten en een VIP-parkeerkaart (1 per 2 personen).

Het ZAND arrangement bestaat uit VIP tickets inclusief:

1. Toegang tot het festival via een speciale VIP entree

2. Staanplaats op een VIP deck met voldoende overkappingen en goed uitzicht op het podium

3. 10 consumptiemunten

4. VIP parkeerkaart (1 per 2 personen)

5. Eigen kluisjes in de VIP area

Nieuw dit jaar is het VIP Plus arrangement. Geniet met 10 vrienden van een tafelarrangement inclusief verrassingsontvangst en hostessbegeleiding.

Het VIP Plus arrangement bestaat uit een eigen tafel in de VIP ruimte inclusief:

1. Toegang tot het festival via een speciale VIP entree

2. Begeleiding door ZAND hostesses

3. Een eigen tafel met 10 vrienden/relaties op het VIP deck met goed uitzicht op het podium

4. Ontvangst met een welkomdrankje

5. 10 consumptiemunten

6. VIP parkeerkaart (1 per 2 personen)

De openingstijden van het festivalterrein op 21 augustus 2021 zijn van 13:00 tot 00.00 uur.

Het festival vindt plaats op een strand, dit houdt in dat het terrein uit zand bestaat. Alleen bezoekers met een rolstoelticket kunnen via een speciale route bij het rolstoeldeck komen. Zonder rolstoelticket is dat helaas niet mogelijk. Voor 2021 zijn de rolstoeltickets uitverkocht.

Wij verhuren geen strandrolstoelen. Het rolstoeldeck bevindt zich bij het hoofdpodium.

Het tijdschema wordt in een later stadium bekend gemaakt.

De indeling van het festivalterrein in 2021 is nog niet bekend.

Een muzikaal dagje zomer is natuurlijk niet compleet zonder een lekker hapje en drankje. In de ZAND Food area vind je precies dit: een ruime keuze aan lekkere eetstandjes, barren en heerlijk zomerse cocktails. Meer informatie over het aanbod delen we in een later stadium. Het zelf meenemen van eten en drinken is niet toegestaan. Een flesje water mag alleen wanneer de organisatie dit vooraf duidelijk heeft gecommuniceerd. Met een doktersverklaring is het wel toegestaan om speciaal eten en/of drinken mee te nemen, bijvoorbeeld in verband met een allergie.

Strandfestival ZAND heeft een poule met vrijwilligers die tijdens het festival inzetbaar zijn. Wij zijn dankbaar dat de vrijwilligers zich 100% inzetten om er met ons een onvergetelijke dag van te maken. Wij vieren met z’n allen nog één keer de zomer op Strandfestival ZAND!

Wat zijn de voordelen om als vrijwilliger aan de slag te gaan op ZAND?
– Een mooi festivalterrein waar je veel plezier kunt beleven met de hele crew
– Nieuwe mensen leren kennen
– Je CV uitbreiden
– Academische punten verdienen

Op 21 augustus 2021 vindt de 13e editie van Strandfestival ZAND plaats op het strand van Almere. Tijdens ZAND zijn verschillende posities en shifts beschikbaar. Wees er snel bij om je voorkeurspositie aan te geven. Voor meer informatie of vragen neem dan contact op via info@strandfestivalzand.nl.

Het is niet toegestaan om eigen stoelen, bankjes, klapstoelen, rugzakstoelen (of elke andere vorm van stoelen) en parasols mee te nemen. Kleedjes en handdoeken zijn wel toegestaan om mee te nemen op het festivalterrein.

Het is voor bezoekers onder de 18 jaar niet toegestaan om alcohol te kopen en/of te drinken. Ook is het niet toegestaan om alcohol door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Bij een overtreding volgt verwijdering van het terrein. Geniet, maar drink met mate. Het is wettelijk verboden om illegale middelen als drugs bij je te hebben of te verhandelen. Ook het gebruik van drugs op het festivalterrein is ten strengste verboden.

Op Strandfestival ZAND zal er geen verkoop van sigaretten plaatsvinden, houd hier dus vooraf rekening mee.

Op het festivalterrein zijn kluisjes beschikbaar. Je kunt zowel voorafgaand als tijdens het festival een kluisje huren. De afmeting van een E-locker large is 29 x 40 x 37cm. Het biedt plaats aan voor ongeveer 4 zomerjassen. De afmeting van een E-locker medium is 27 x 40 x 23cm. Het biedt plaats aan voor ongeveer 3 zomerjassen. Wanneer je vooraf een locker koopt ontvang je enkele dagen voor aanvang van het festival een email met je locker nummer, PINcode & instructies.

Zonnebrand is toegestaan om mee te nemen naar het festival. Een sprayfles echter niet. Deodorant is alleen toegestaan als deo-roller, zolang deze niet in glas is verpakt.

Het is toegestaan om het water in te gaan, maar er mag om veiligheidsredenen niet worden gezwommen in dieper water. Indien er wordt aangegeven dat zwemmen verboden is tijdens het festival (bv. vanwege algen) dan dient iedere bezoeker zich aan deze regel te houden.

Wanneer er blauwalg is geconstateerd in het water, dan maken we dat vooraf bekend. Blauwalg kan klachten geven zoals huidirritatie en klachten aan maag en darmen. Het strand en het water blijven toegankelijk, maar zwemmen is dan op eigen risico.

Op het terrein wordt uitsluitend betaald met munten. De munten kunnen met contant geld of met PIN worden betaald. Munten van voorgaande edities zijn niet meer geldig.

Het is niet toegestaan om professionele foto-, film-, en opnameapparatuur mee te nemen bij Strandfestival ZAND. Funcamera’s (gewone kleine digitale camera’s zonder verwisselbare- of telelens) zijn wel toegestaan, evenals mobiele telefoons met camera. Deze zullen niet in beslag worden genomen. Het is echter niet toegestaan om opnamen of foto’s die je gemaakt hebt voor commerciële doeleinden te gebruiken. Selfie-sticks zijn niet toegestaan.

Strandfestival ZAND is een openlucht festival dat perfect past bij mooi en zomers weer. Natuurlijk verwachten we de zon en een blauwe lucht maar het blijft Nederland, dus houd de weerberichten via deze website of de Facebook pagina van Strandfestival ZAND, goed in de gaten.

Op je navigatie kun je het volgende adres invoeren om het Strandfestival ZAND parkeerterrein te bereiken: Olympialaan te Almere.

Het festival wordt gehouden op het goed bereikbare strand van Almere. Strandfestival ZAND kan bereikt worden via het station Almere Poort dat op ongeveer 15/20 minuten lopen ligt van het festivalterrein. Tussen het station en festivalterrein rijden geen pendelbussen. Daarnaast is Strandfestival ZAND ook per auto, fiets, lopend, en bus prima bereikbaar. Informatie over het NS treintijden schema vanaf station Almere Poort en de looproute volgen spoedig. Kijk voor meer informatie over het station Almere Poort bij openbaar vervoer.

Op je navigatie kun je het volgende adres invoeren om het Strandfestival ZAND parkeerterrein te bereiken: Olympialaan te Almere. Vanaf Amsterdam (A1): Neem de A6 richting Almere en volg de tekstwagens en de borden “P FESTIVAL”. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Vanaf Utrecht (A27): Neem de A6 richting Amsterdam en volg de tekstwagens en de borden “P FESTIVAL”. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Vanaf Lelystad (A6): Neem de A6 richting Amsterdam en volg de tekstwagens en de borden “P FESTIVAL”. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Een parkeerkaart is geldig per auto, ongeacht het aantal inzittenden. Parkeerkaarten zijn hier verkrijgbaar, maar ook op de dag zelf zijn er ook nog parkeerkaarten te koop. De totale parkeercapaciteit is beperkt, dus wees op tijd voor een parkeerplaats dichtbij of maak gebruik van het openbaar vervoer. Met een aangeschafte reguliere parkeerkaart en een officieel mindervalide vignet is er een mogelijkheid om dichtbij het festival te parkeren.

Ja, er is een kiss & ride plek aanwezig bij de taxi en bus standplaatsen, waar je afgezet kunt worden. Dit kan met busjes ter grootte van een taxibusje. Grotere bussen en touringcars worden naar een terrein iets verderop doorverwezen om uit- en later in te stappen.

Strandfestival ZAND is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Almere Poort staat de looproute naar het festivalterrein duidelijk aangegeven. Het is ongeveer 15/20 minuten lopen van het station naar het terrein. Er rijden geen pendelbussen.

Niet alle bestemmingen zijn laat op de avond nog bereikbaar met de trein. Houd daarom goed in de gaten welke trein je naar huis moet nemen om weer veilig thuis te komen. We raden je aan om niet te kiezen voor de allerlaatste verbinding. Houd daarnaast rekening met de loopafstand van het festivalterrein naar het station. Gezien de te verwachten drukte bij het verlaten van het terrein kan dit langer duren dan verwacht. Vertrek daarom op tijd richting het station.

Bij de hoofdentree worden fietsenstallingen geplaatst.

Op het terrein bevinden zich meerdere EHBO-posten en mobiele EHBO-teams die je indien nodig kunt raadplegen. Bij medische problemen kun je naar de dichtstbijzijnde EHBO-er of beveiligingsbeambte gaan om het probleem te melden. Zij zullen je op professionele wijze ondersteunen bij het oplossen van het probleem. Ga met gezondheidsklachten direct naar de EHBO post en neem bij aanhoudende klachten na het evenement contact op met je huisarts. Zorg voor elkaar en steek een helpende hand toe als er mensen in de omgeving zijn die hulp nodig hebben. Ook is het bij de EHBO mogelijk om te kolven.

De beveiliging en de EHBO houden de gasten van Strandfestival ZAND en omgeving zo goed mogelijk in de gaten. Wij willen ook jou vragen om een oogje in het zeil te houden. Zo kunnen we samen ongewenste situaties snel oplossen. Probeer bij eventuele calamiteiten rustig te blijven, luister naar de presentatoren en houd de videoschermen in de gaten voor verdere instructies.

Om er zorg voor te dragen dat iedere bezoeker het leuk heeft bij Strandfestival ZAND zijn er huisregels opgesteld. Iedere bezoeker dient zich aan deze huisregels te houden. Klik hier om de huisregels van het festivalterrein te bekijken.

Klik hier om naar de ticketvoorwaarden van Strandfestival ZAND te gaan.

ROUTE EN LOCATIE

CONTACT

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.